Днес е забранено да вземаме вещи от непознати

0
Поверието гласи, че така ще приемем отрицателната енергия на другите хора
Поверието гласи, че така ще приемем отрицателната енергия на другите хора

Поверието гласи, че така ще приемем отрицателната енергия на другите хора

На 7 октомври църквата почита Светите мъченици Сергий и Вакх.

Сергий и Вакх са живели през III век и били жители на Рим. С високо образование и забележителни качества, те се издигнали като първи сановници в двора на император Максимиан. Владетелят ги ценял за мъдростта и храбростта им. Често хората, търсещи милост от императора, се обръщали първо към тях за подкрепа.

Въпреки високото си положение, Сергий и Вакх останали верни на християнската си вяра. Максимиан, когато научил, че любимите му сановници са християни, първоначално отказал да повярва, мислейки, че става дума за клевети. Скоро обаче истината се разкрила, когато двамата отказали да участват в езическите обреди.

Императорът ги подложил на жестоки унижения, надявайки се, че ще се отрекат от вярата си. Но техният дух останал непоклатим. Те с гордост приели хулите и изтезанията заради Христовото име.

Максимиан ги изпратил при управителя Антиох, който бил известен със своята жестокост. Въпреки тежките мъчения, Сергий и Вакх отказали да се отрекат от християнството. Вакх бил убит след жесток побой, а Сергий, след като бил подложен на нови изтезания, също загинал мъченически.

Мъченическата смърт на светите Сергий и Вакх, настъпила през 295 година, остава символ на верността и непоклатимата вяра.

На този ден е забранено да се вземат подаръци и предмети от непознати - ще си навлечете неприятности на другите хора с вещите им. Денят не е подходящ за сватба и сключване на брак.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари