Дмитрий Медведев: Руските сили трябва да продължат към Одеса, Харков, Киев и по-нататък

2
Това вече не е само операция за възвръщане на официални наши територии и за наказване на нацистите
Това вече не е само операция за възвръщане на официални наши територии и за наказване на нацистите Снимка: Дмитрий Астахов / POOL / ТАСС

Това вече не е само операция за възвръщане на официални наши територии и за наказване на нацистите

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия и бивш президент Дмитрий Медведев обяви, че руските военни трябва да продължат настъплението си към ключови украински градове като Одеса, Харков, Днепропетровск (Днипро) и Николаев (Миколаев), както и към столицата Киев. Той изтъкна, че операцията вече не трябва да се ограничава само до осигуряване на територии, които Москва смята за свои, а да придобие по-широк обхват, включително нападения в сърцето на Украйна.

Медведев сподели тази позиция в своя канал в "Телеграм", където коментира украинската атака в Курска област. Според него Русия трябва да продължи настъплението си, докато не реши, че е достигнала своите стратегически цели.

“Специалната военна операция трябва да придобие открито екстериториален характер. Това вече не е само операция за възвръщане на официални наши територии и за наказване на нацистите. Възможно и необходимо е да се отиде в земите на все още съществуваща Украйна. В Одеса, в Харков, в Днепропетровск, в Николаев. До Киев и отвъд”, пише Медведев, цитиран от ТАСС.

В същото време руското министерство на отбраната съобщи, че за последното денонощие са унищожени 16 украински дрона над Белгородска и Курска област. Според министерството, Белгородска област е била атакувана с дронове 86 пъти, като са пострадали 16 цивилни лица.

Началникът на Генералния щаб на руските въоръжени сили, ген. Валерий Герасимов, информира президента Владимир Путин, че в масираната атака срещу руската Курска област участват до 1000 украински войници. Вследствие на боевете, хиляди мирни жители са напуснали пограничните села.

От украинска страна, властите в Сумска област наредиха евакуация на жителите от 23 населени места, засягайки около 6000 души, включително над 400 деца, които ще бъдат преместени на безопасно място.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    Митя,Митя
    да не стане така,че Украинските сили да продължат към Москва!Моли се САЩ да не им разрешат или пий една бутилка водка за кураж..
  • 1
    3
    Както и очаквах
    Украинските уроди са стреляли само по цивилно население и църкви! ************ https://www.youtube.com/watch?v=AF6EoO4ydY0
  • -1
    2
    Зеленски
    Димон,само не с лошо,аз се пошегувах там с Курск,пак ни бихте голям бой ама какво да се прави...много бандеронацисти бяха моГилизирани,не ми остана жива сила да брани интересите на ФАЩ
  • 1
    1
    Ф16
    Пий си водката Димон,от танкове на велосипеди,а след това докъде ще стигнете
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари