Дмитрий Медведев отправи заплахи към освободените руски политически затворници

0
Те не бива да забравят преходността на своето съществуване на този свят
Те не бива да забравят преходността на своето съществуване на този свят Снимка: Дмитрий Астахов / POOL / ТАСС

Те не бива да забравят преходността на своето съществуване на този свят

Бившият руски президент Дмитрий Медведев отправи сериозни заплахи към освободените руски политически затворници след размяната между Русия и Запада. Опозиционерите Владимир Кара-Мурза, Иля Яшин и Олег Орлов, които бяха освободени като част от сделката, бяха наречени „предатели“ и „екзистенциална заплаха за днешна Русия“ в публикация на Медведев в социалното приложение „Телеграм“, предаде ДПА.

Те не бива да забравят преходността на своето съществуване на този свят“, подчерта Медведев, отправяйки открита заплаха към тях.

Размяната включваше също така връщането на редица осъдени престъпници в Русия, включително агента на тайните служби и убиец Вадим Красиков. Красиков беше осъден в Германия за убийството на чеченски дисидент в берлински парк през 2019 година. Според някои източници, той е действал по държавна заповед.

При завръщането им в Москва, руските агенти и шпиони бяха посрещнати лично от президента Владимир Путин. Медведев изтъкна, че Русия е сключила по-добра сделка при размяната, тъй като тези, които са се завърнали, са работили за руската държава и са „патриоти“. В същото време, освободените от Русия затворници, според него, са „предатели“, които мразят своята родина и искат да я унищожат.

Общо 26 души бяха освободени при размяната, като 16 от тях бяха освободени от Русия, включително американският журналист Еван Гершкович и бившият морски пехотинец Пол Уилън, в замяна на 10 руски граждани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари