Димитър Стоянов: Разцеплението в ДПС не е бутафория

0
Делян Пеевски е в незавидна ситуация, коментира разследващият журналист
Делян Пеевски е в незавидна ситуация, коментира разследващият журналист Снимка: Дарик Радио

Делян Пеевски е в незавидна ситуация, коментира разследващият журналист

В рубриката на адвокат Драгомир ОшавковСъбеседникът на адвоката“, разследващият журналист Димитър Стоянов от „Bird.bg“ коментира актуалната политическа ситуация в ДПС и партия „Величие“, като отбеляза, че е прогнозирал изхода от тези събития още седмица по-рано. Интервюто бе излъчено по Дарик радио.

„Разцеплението в ДПС не е бутафория. Г-н Пеевски е в една много незавидна ситуация. Под санкции. Голяма част от сериозния финансов капитал, който е натрупал е под санкции в юрисдикцията на Великобритания и САЩ. Това е човек, който не може да има банкова сметка. Правенето на избори, което в български формат е купуване на гласове, не е евтина дейност. Г-н Пеевски по време на „сглобката“ е успял да стабилизира за кратко ситуацията, но вече няма онези източници на приходи от преди 2020“, коментира Стоянов.

Според журналиста, между Делян Пеевски и Ахмед Доган съществуват сериозни различия в интересите им. В текущия конфликт, Стоянов изрази увереност, че почетният председател на партията Ахмед Доган ще надделее. „Той е разпознаван като свой. Пеевски е чужд, защото до голяма степен ДПС все още етническа партия“, допълни той.

Въпрос на оцеляване за Пеевски

За Пеевски е въпрос на оцеляване да има правителство, подчерта Стоянов. „А такова няма. Да, рестартираха се големите инфраструктурни проекти като автомагистрала „Хемус“, например. Да, фирмите, които ги строят са сочени за близки до г-н Пеевски. Но стойностите, при които тези проекти бяха рестартирани вече са твърде прилични“, поясни той.

Политическите прогнози на Стоянов

Димитър Стоянов коментира също и партия „Величие“. „Досега не сме били свидетели на такива драматични събития в парламента. Случаят с ДПС е прецедент. За „Величие“ считам, че те са източник на екзотика. От много време познавам Николай Марков, както повечето журналисти, които са отразявали съдебния ресор преди около 10 години. Наблюденията ми са, че той е крайно екзотична личност, която ме изненадваше с бягането си в крайности – от краен русофил до краен русофоб и обратно“, отбеляза той.

В заключение, Стоянов заяви, че до следващите парламентарни избори не очаква да бъде сформиран и обявен нов, ярък политически проект. Според него малките формации вероятно ще се коалират, за да направят по-сериозна заявка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари