Димитър Главчев: Втората политическа сила все още е ДПС

0
Така премиерът коментира предположенията на анализатори, че президентът трябва да връчи втория мандат на ПП-ДБ
Така премиерът коментира предположенията на анализатори, че президентът трябва да връчи втория мандат на ПП-ДБ Снимка: БГНЕС

Така премиерът коментира предположенията на анализатори, че президентът трябва да връчи втория мандат на ПП-ДБ

Служебният министър-председател Димитър Главчев коментира актуалната политическа ситуация в България и ключови международни инициативи по време на посещението си на срещата на върха на НАТО във Вашингтон.

„Втората политическа сила все още е ДПС, въпросът е, че парламентарната група не е втора по големина. Президентът трябва да връчи мандата на втората по численост партия. Не е подписан конкретен срок за връчване на мандата, но се смята, че в рамките на седем дни, е нормално това да се случи. По-важното е България да има редовно правителство, и тук на форума на НАТО, се наблюдава различно отношение, когато една държава има редовно, и когато е със служебно правителство,“ коментира Главчев.

Президентът Румен Радев е в центъра на тези политически маневри, като от него се очаква да връчи мандата на втората по численост партия в парламента. Главчев отбелязва, че няма конкретен срок за връчването на мандата, но обикновено това се случва в рамките на седем дни. Служебният премиер акцентира на важността на стабилно и редовно правителство, което е от решаващо значение за международното признание и отношение към България.

Нови стратегически съюзи на Балканите

По време на форума на НАТО във Вашингтон, България, Гърция и Румъния подписаха намерение за създаване на хармонизирани коридори за военна мобилност. Главчев обясни, че това ще улесни бързото придвижване по два коридора – един в източната и друг в западната част на България.

„През вчерашния ден България, Гърция и Румъния подписаха намерение за създаване на хармонизирани коридори за военна мобилност. Това представлява по-бързото придвижване по два коридора – направление юг и север. Единият коридор е в по-източната част на България, другият е в западната. Турция също има желание да се включи, но там механизмът е друг, тъй като страната не е част от Европейския съюз. Във въпросните вертикални коридори, се използват европейски средства. Вчера се подписа и споразумение с Румъния за специалните сили. Работим в тези посоки,“ обясни още Главчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Мунчо
    Този наистина се оказа голям дебил
  • 2
    1
    Путин Хуйло
    Хахаха,вижте каква жалка евроГейска карикатура е служебен министър председател!А ДеБил-ПеПерастите не заслужават никакъв мандат защото реално електоратът им се изчерпва с 5%-та хомосексуалисти и травестити хахаха
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари