Димитър Главчев ще участва в заседание на Европейския съвет

0
Служебният премиер е на двудневна среща в Брюксел
Служебният премиер е на двудневна среща в Брюксел Снимка: Министерски съвет / Архив

Темите за Украйна, Близкия изток, сигурност и отбрана и конкурентоспособност ще бъдат във фокуса на дискусиите

Служебният министър-председател Димитър Главчев ще участва в редовното заседание на Европейския съвет в Брюксел днес и утре, съобщиха от правителствената информационна служба.

Темите за Украйна, Близкия изток, сигурност и отбрана и конкурентоспособност ще бъдат във фокуса на дискусиите на държавните и правителствени ръководители. Лидерите ще обсъдят и стратегическата програма за периода 2024–2029 г., както и избора на нови ръководители на основните институции.

В покана, изпратена от председателя на Европейския съвет Шарл Мишел до лидерите от ЕС, се казва, че държавните глави и ръководителите на правителствата на страните от Европейския съюз, които се събират днес на двудневна среща в Брюксел, ще започнат заседанието с обсъждане на военната помощ за Украйна с президента Володимир Зеленски, предаде Укринформ.

"Срещата ни ще започне в четвъртък, 27 юни, в 14:00 ч. (15:00 ч. българско време) с обсъждане с президента Зеленски. Това ще бъде възможност да обсъдим ситуацията на място, но и да отчетем някои постижения от последната ни среща", пише Мишел.

По думите му, в частност тази среща на Европейски съвет ще е възможност да бъде приветствано приемането на преговорни рамки и провеждането на междуправителствени конференции с Украйна, Молдова и Черна гора, което ще представлява историческа стъпка в подкрепа на пътя на тези страни към европейско членство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какво правите с ракията, която остава?
- Не разбирам въпроса!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари