Димитър Главчев проверява с хеликоптер оградата по българо-турската граница

0

Проверката включва оценка на състоянието на съоръжението и нуждата от допълнително видеонаблюдение

Димитър Главчев инспектира граничното съоръжение с Турция от въздуха.

Служебният министър-председател Димитър Главчев и ключови членове на кабинета извършиха въздушна инспекция на инженерното съоръжение по българо-турската граница. Целта на проверката е да се оцени актуалното състояние на съоръжението и да се идентифицират потенциални нужди от подобрения.

Премиерът Главчев беше придружен от служебния министър на отбраната Атанас Запрянов и служебния министър на вътрешните работи Атанас Илков. Към делегацията се присъединиха и директорът на "Гранична полиция" главен комисар Антон Златанов, както и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

Инспекцията се проведе с хеликоптер, което позволи на екипа да получи цялостен поглед върху съоръжението. Основните цели на проверката включваха:

  1. Идентифициране на евентуални компрометирани участъци по протежение на съоръжението.
  2. Оценка на необходимостта от допълнително видеонаблюдение за повишаване на сигурността.

Тази проверка идва на фона на продължаващия миграционен натиск по българо-турската граница. Според данни, предоставени от служебния министър на вътрешните работи Атанас Илков в отговор на парламентарен въпрос, от началото на 2023 година до 9 септември са регистрирани опити на 40 210 души да влязат нелегално в страната през тази гранична зона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари