Димитър Главчев настоява за спешни мерки за “тапата” на „Дунав мост“

0
Правителството търси бързи решения за задръстванията
Правителството търси бързи решения за задръстванията Снимка: Министерски Съвет на РБ

Правителството търси бързи решения за задръстванията

На извънредна среща в Министерския съвет премиерът Димитър Главчев и трима ключови министри - вътрешният министър Атанас Илков, министърът на транспорта и съобщенията Красимира Стоянова, и регионалният министър Виолета Коритарова - обсъдиха спешни мерки за справяне с проблема на „Дунав мост“ при Русе. Проблемът с дългите опашки от тежкотоварни автомобили продължава да създава сериозни затруднения и забавяния в региона.

Министър-председателят Главчев възложи на своите министри да се свържат с румънските си колеги и да обсъдят възможни съвместни действия за облекчаване на ситуацията. Специален акцент беше поставен върху необходимостта от разделяне на потоците на тежкотоварните автомобили на два основни потока - един за тези, които пристигат от държави членки на Европейския съюз, и втори за автомобили от трети страни. По този начин ще се създаде по-ефективна организация преди граничния контролно-пропускателен пункт.

„Направете всичко необходимо, за да се ускори преминаването през „Дунав мост“. Времето ни притиска, необходима е бърза реакция“, заяви премиерът Главчев пред министрите.

Допълнително, се планира възобновяване на разговорите с румънските власти относно стартирането на Ро-Ро корабна линия „Русе-Гюргево-Русе“, което може да облекчи значително трафика през моста. Министрите обсъдиха и проблема с ферибота при Оряхово, който не е работил три поредни дни поради ниското ниво на река Дунав, което е принудило още тежкотоварни автомобили да се насочат към Русе, увеличавайки напрежението върху „Дунав мост“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    5
    Валентин
    Много са тъпи Качете камионите на вагони
  • 5
    4
    Курояд Путин
    Сложете "тапата" в гъза на Борисов, Пеевски, Костадинов и т.н, така ще се освободи място за камионите , а от друга страна ще спрат говната от гъзовете на гореспоменатите говнари.
  • 17
    3
    Буци
    То ние настояваме вече няколко години, ама няма,ефект
  • 31
    2
    123
    Не съществуват никакви бързи решения. Процепа до ремонта по който минават камионите е целия разбит и те преминават твърде бавно. При мъртва инфраструктура, не съществуват никакви бързи мерки. До сега още два моста над реката трябваше да има. Трилентови магистрали по всички направления. Изроди долни.
  • 29
    1
    Секс, наркотици и рокендрол
    Главачев първо да усмири сексуалния маниак на града, после да изпрати на логопед Овластния, а Овществения Посерник да го изпрати при Д-р Емилова в Дебелариума. Абе тука в града ОСРАЛИ се самозабравили се областени с лопата да ги ринеш.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Мухахахахаха
    Майка ти да еба курва комунистическа ебана в гъза насран да еба в устата да еба - ще ядеш лайна бе,курво вмирисана...
  • ...
    Кръвожадните еврюги вилнеят, колят и бесят ! Никой не казва и копче. Но укронацистите са представяни за жертви, въпреки че са...
  • Фъй дъ РФ
    Ебаният в гъза комунистически хуйолап вече и от името си се отрича,сигурно ще се казва вече минетчо хахаха
  • Учуден
    Не съм учуден,че ебаната в гъза и устата комунистическа курва пак се прави на мъж,явно кремълските цигани са му се изредили...
  • Райчо
    При положение, че тираджията отнася 2 автомобила в лявата лента, за какво се бави толкова този съд ?!?!?! Ясно е като бял ден...