Димитър Главчев: Двама пилоти са загинали при инцидента в Граф Игнатиево

0
Причините за инцидента с учебно-боен самолет остават неизяснени
Причините за инцидента с учебно-боен самолет остават неизяснени Снимка: БТА

Причините за инцидента с учебно-боен самолет остават неизяснени

Трагичен инцидент с учебно-боен самолет в авиобазаГраф Игнатиево" отне живота на двама офицер-пилоти. Тази потресаваща новина бе потвърдена от служебния министър-председател Димитър Главчев, който лично посети мястото на инцидента.

Премиерът Главчев пристигна на мястото на трагедията, за да се запознае отблизо със ситуацията и да изрази съболезнованията си към близките на загиналите военнослужещи. В кратко изявление пред медиите, той заяви: „Съболезнования на семействата и на близките".

Инцидентът е поредният удар върху българските военновъздушни сили, които в последните години са изправени пред редица предизвикателства, включително остаряла техника и недостиг на средства за модернизация.

Към момента не са разкрити подробности относно причините за инцидента или самоличността на загиналите пилоти. Очаква се в следващите дни да бъде сформирана експертна комисия, която да разследва обстоятелствата около трагичния инцидент.

АвиобазаГраф Игнатиево" е една от ключовите военновъздушни бази в България, разположена близо до град Пловдив. Тя играе важна роля в подготовката на български военни пилоти и е домакин на редица международни учения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари