Диана Дамянова: Започваме една кампания, която ще е белязана с отвратителност

0
Пиар експерт съветва политиците: Ако нямате какво да кажете, по-добре замълчете
Пиар експерт съветва политиците: Ако нямате какво да кажете, по-добре замълчете Снимка: Facebook

Пиар експерт съветва политиците: Ако нямате какво да кажете, по-добре замълчете

Предизборната кампания в България започва на фона на нарастващо обществено недоволство и отчуждение между политическия елит и гражданите. Това е основният извод от анализа на Диана Дамянова, пиар експерт, споделен в интервю за Българското национално радио (БНР).

Дамянова критикува остро политическата класа в страната, описвайки я като откъсната от реалността и фокусирана върху вътрешнопартийни борби, вместо върху проблемите на обществото. Тя използва метафора за два отделни стадиона - единият, на който се намират политиците, и другият, където е публиката, т.е. гражданите.

"Започваме една кампания, която ще е белязана с отвратителност и ще доведе до очаквания от социолозите резултата – малко над 2 милиона души да гласуват. А това зависи от тези, които снощи се биха и си дърпаха кабелите в парламента," коментира експертът, визирайки скорошните събития в Народното събрание.

Дамянова изразява разочарование от липсата на съдържателни политически декларации и конкретни предложения за политики. Вместо това, според нея, преобладават взаимни обвинения и празни обещания.

"Този символ на загасената зала е прекрасен, точно там е мястото на българската политическа класа," добавя тя, критикувайки поведението на народните представители.

Експертът прогнозира, че комбинацията от политическа неадекватност и съмнения относно честността на изборите ще доведе до ниска избирателна активност. Според нея, парадоксално, тъкмо опасенията за манипулации могат да гарантират честността на вота, но за сметка на това само една четвърт от имащите право на глас ще упражнят това право.

Дамянова сравнява предизборната кампания с театрална постановка, която изисква добри актьори, сценарий и режисура. Тя критикува подхода на партиите да разчитат на последнoминутна мобилизация на избирателите, определяйки го като неефективен.

"Ако няма какво да кажат, по-добре да замълчат," съветва Дамянова политиците, подчертавайки необходимостта от съдържателни послания.

Експертът смята, че провеждането на лидерски дебати би могло да повиши интереса на избирателите, макар и да ги определя по-скоро като "зрелищен спектакъл" поради липсата на политическа харизма и морал у лидерите.

"Българската политическа класа е в пъти на по-ниско ниво от българския народ – интелигентен и образован, и той не иска да гледа нелепи спектакли," заключава Дамянова, подчертавайки разминаването между очакванията на гражданите и реалното поведение на политиците.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари