Деян Николов: Софиянци плащат цената на умишлено създадени кризи

0
Софиянци не трябва да бъдат заложници на политически игри, докато градът се превръща в сцена за манипулации
Софиянци не трябва да бъдат заложници на политически игри, докато градът се превръща в сцена за манипулации Снимка: Деян Николов / Facebook

Столицата на ръба на транспортен и енергиен колапс

София се изправя пред сериозна криза в градския транспорт и топлоснабдяването. Запорирането на сметките на "Столичен автотранспорт" и "Топлофикация София" поставя под въпрос нормалното функциониране на тези ключови за града услуги.

Деян Николов, общински съветник от "Възраждане", изрази остра критика към управлението на столицата. Според него проблемите не са резултат само на лошо управление, а на умишлени действия с политически цели.

"София е на ръба на транспортен и енергиен хаос. Запорирането на сметките на „Столичен автотранспорт" и „Топлофикация София" показва не просто лошо управление, а умишлена политическа игра на ГЕРБ", заяви Николов.

Той обвини ГЕРБ, че години наред са създавали проблеми в ключови общински дружества, които сега излизат наяве. Според Николов целта е да се саботира предизборната кампания и да се извлекат политически дивиденти.

"Градът е заложник на тези манипулации, а софиянци плащат цената на умишлено създадени кризи", добави общинският съветник.

Николов посочи, че запорите на сметките на "Столичен автотранспорт" и "Топлофикация София" не са случайни, а целенасочени действия за оказване на политически натиск. Той предупреди, че транспортната система на столицата е застрашена от колапс, а енергийната инфраструктура е в опасно положение заради просрочени задължения към "Булгаргаз".

Критика беше отправена и към управляващата коалиция ПП-ДБ. Според Николов, те също носят отговорност за ситуацията, тъй като не са реагирали навреме на задълбочаващите се проблеми.

"ПП-ДБ също носят своята отговорност – те проспаха проблема и допуснаха развитието на ситуацията до тук. Управленската им немощ да се справят с финансовата нестабилност на тези дружества показва липса на координация и неспособност да защитят интересите на столичани", каза той.

Деян Николов призова за незабавни действия за разрешаване на кризата. Той настоя за оставки на ръководствата на засегнатите дружества и отговорните заместник-кметове.

"Софиянци не трябва да бъдат заложници на политически игри, докато градът се превръща в сцена за манипулации", подчерта Николов.

Общинският съветник призова за спиране на "пожарогасителните" мерки и осигуряване на дългосрочна стабилност за критичните градски услуги. В противен случай, според него, градът ще продължи да плаща цената за политическата безотговорност на управляващите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама ескимоси се прибират вкъщи:
- Къде ни е иглуто?
- По дяволите, забравих ютията включена!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари