Девети протест срещу безводието блокира пътя Плевен - Русе

1
Жители на четири села в община Свищов отново излизат на пътя
Жители на четири села в община Свищов отново излизат на пътя Снимка: БНР / Здравка Маслянкова

Жители на четири села в община Свищов отново излизат на пътя

Жители на четири села в община Свищов за девети пореден път излизат на протест с пътна блокада заради продължаващата водна криза в региона. Според информация, предоставена от местните жители, днес между 10:00 и 12:00 часа на два пъти по половин час ще бъде затворен пътят Плевен - Русе при разклона за село Горна Студена.

Населените места Хаджидимитрово, Горна Студена, Морава и Козловец продължават да изразяват своето недоволство чрез протести и пътни блокади. Жителите описват ситуацията с водоснабдяването като "отчайваща".

"Имаме вода от време на време и едва тече чешмата. Пералня не може да се пусне. Въобще е пълна трагедия. А за бойлер да не говорим с душ да ползваме", споделят засегнатите пред БНР.

Въпреки въведения воден режим в свищовските села, проблемът остава нерешен. Местните жители коментират: "Правилно разпределение на водата. Виждаме някаква заповед, която е за режим, но този режим не може да оправи дългосрочно проблема".

Пламен Иванов, кмет на село Горна Студена, посочва, че загубите по водопроводната мрежа достигат 60-70%. Той подчертава необходимостта от устойчиви и дългосрочни решения: "Или трябва да правим нови кладенци, но пак ще пилеем вода, или да намалим загубите. И при двата случая трябва да се инвестират средства".

Емил Тодоров, кмет на село Хаджидимитрово, отправя призив към кандидатите за депутати на предстоящите избори: "Направете всичко възможно тези хора да не стоят без вода".

Протестната акция срещу безводието с пътна блокада при село Горна Студена ще продължи и утре, съобщават организаторите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Осман
    Вместо да блокират пътя, да идат на църква и да се молят за дъжд.
  • 4
    1
    Горна Студена
    За 4 мандата един кмет от тези села е прибрал заплати (заедно с осигуровките) около 400 000 лв. Като за това време не е свършил работата за 2 лева. С тези пари е можело да се подмени изцяло водопреносната мрежа на селото. Но не, кметове са необходими на големите бандити в управлението на България за да им организират и спечелят изборите, с което да им регламентират понататъшния грабеж в държавата. Но така е било и така ще продължава. Виж: началния стих на стихотворението "Завод" на Вапцаров.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари