Детска педагогическа стая поема надзора над момчето, убило майка си

0
Апелативният съд в Пловдив постанови ново решение относно мярката за неотклонение на 14-годишния ученик
Апелативният съд в Пловдив постанови ново решение относно мярката за неотклонение на 14-годишния ученик Снимка: "Марица"

Апелативният съд в Пловдив постанови ново решение относно мярката за неотклонение на 14-годишния ученик

Драма в Пловдив: Съдът постанови специален надзор за непълнолетен, обвинен в трагичен инцидент с майка си.

Нови разкрития променят хода на делото

Апелативният съд в Пловдив постанови ново решение относно мярката за неотклонение на 14-годишното момче, обвинено в убийството на своята майка. Съдебният състав определи специализиран надзор от инспектор в Детска педагогическа стая, променяйки първоначалното решение на Окръжния съд момчето да бъде под надзора на баща си.

Причини за промяната на мярката

Новото съдебно решение е продиктувано от разкрити допълнителни обстоятелства. Става ясно, че бащата няма необходимия капацитет да осъществява ефективен контрол над сина си. Още по-обезпокоително е разкритието, че самият той е упражнявал насилие над починалата си съпруга.

Развитие на случая

Преди седем дни Пловдивската прокуратура повдигна обвинение за убийство срещу непълнолетния. Инцидентът е възникнал след възникнал конфликт между момчето и майка му. По време на съдебното заседание обаче изплуваха свидетелства, че тийнейджърът е бил жертва на продължително домашно насилие от страна на майка си.

Възможна промяна в обвинението

Събраните нови данни могат да доведат до преквалификация на обвинението в по-лека форма - причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на умишлено нанесена телесна повреда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари