Деца и младежи от Русе научиха как да казват „НЕ!“ на наркотиците

0
„Яко е да кажеш „НЕ!“: Лятна академия в Русе учи младежите на здравословен начин на живот
„Яко е да кажеш „НЕ!“: Лятна академия в Русе учи младежите на здравословен начин на живот

„Яко е да кажеш „НЕ!“: Лятна академия в Русе учи младежите на здравословен начин на живот

През месец август екипът на Превантивно-информационния център към Общинския съвет по наркотични вещества в град Русе организира Лятна академия за деца и младежи. Това беше четвъртото поред издание на инициативата, което премина под мотото „Яко е да кажеш „НЕ!“. Участие в събитието взеха около 50 млади хора на възраст от 8 до 19 години, включително доброволци от ПИЦ - Русе, членове на Младежкия парламент, деца от социалните услуги към СНЦ „Еквилибриум“ и деца с физически увреждания от спортния клуб „Захариев Файт Тийм“.

През двуседмичния период на академията, участниците се включиха в разнообразни дейности, включително посещения на плувен комплекс „Локомотив“, кинопрожекции, спортни тренировки, състезателни игри и дори разходка с корабчето „Русчук“ по река Дунав. Експертите от Превантивния център активно ангажираха свободното време на децата и младежите, предоставяйки им здравословни и активни алтернативи за прекарване на лятото.

Освен развлекателните дейности, децата участваха и в лекции, беседи и дискусии, насочени към грижата за здравето, толерантността, правилния избор в живота и разпознаването на рискови ситуации.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Чобан
    Интересно , а нещо за местния въздух ...или там няма на какво да ги научим ....можем само да плямпаме по много ...кучетата си лаят и кервана си върви ...малоумна работа
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари