Дете загина при падане от круизен кораб

0
Свидетели разказват за последните моменти преди трагедията
Свидетели разказват за последните моменти преди трагедията Снимка: Royal Caribbean International

Свидетели разказват за последните моменти преди трагедията

Трагичен инцидент помрачи круиз в Мексиканския залив. Дванадесетгодишно момче загуби живота си при падане от борда на круизен кораб, пътуващ към щата Тексас, Съединените американски щати. Инцидентът се случи на 7 септември 2024 година, в заключителния етап на седемдневно пътуване с кораба "Harmony of the Seas", собственост на компанията Royal Caribbean.

Според информация, предоставена от американски медии, детето е паднало от балкон на тринадесетия етаж върху палуба осем, където са разположени множество ресторанти и търговски обекти. Очевидци съобщават, че момчето е прекарвало време с група нови познати, с които се е запознало по време на пътуването, непосредствено преди да падне през парапета.

Екипажът на плавателния съд е положил усилия да спаси живота на детето, но за съжаление то е починало преди корабът да акостира в пристанище в щата Тексас. Според съобщенията, момчето е било на борда със семейството си, за да отпразнува рождения си ден. Вратата на каютата му и интериорът ѝ били празнично украсени за случая.

Говорител на холдинговата компания Royal Caribbean потвърди трагичното събитие с изявление: "С дълбоко съжаление потвърждаваме смъртта на един от нашите гости. Наш екип предоставя подкрепа и помощ на семейството на в този труден момент".

Към момента на публикуване на статията, причините довели до падането на детето от балкона остават неизяснени. Разследването на инцидента продължава.

Този трагичен случай повдига въпроси относно безопасността на пътниците, особено децата, на борда на круизни кораби. Експерти по морска безопасност призовават за преразглеждане на мерките за сигурност на големите пътнически кораби, особено в зоните с повишен риск като балкони и открити палуби.

Компанията Royal Caribbean, която оперира "Harmony of the Seas", е една от водещите в круизната индустрия. Корабът, на който се случи инцидентът, е сред най-големите пътнически плавателни съдове в света, с капацитет за над 6000 пасажери и 2000 членове на екипажа.

Случаят привлече вниманието на обществеността към важността на родителския контрол и бдителността по време на ваканционни пътувания, особено когато става въпрос за безопасността на децата в нетипична среда като круизен кораб.

Местните власти в Тексас са започнали разследване на инцидента в сътрудничество с представители на круизната компания. Очаква се в следващите дни да бъдат оповестени повече подробности относно обстоятелствата, довели до тази трагедия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    до 1
    кой ходи по круизни кораби? американски олигофрени
  • 3
    1
    Люлин Матеев
    Е кой да лопа по цял ден в социалните мрежи? Майка му на телефона, баща му в казиното!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Наблюдател
    Комедианти от първата снимка, за три години постигнахте "огромен успех", успяхте да съсипете граденото с много труд, усърдие...
  • Ихууу
    Бесарабския хуйсмук мухахахахаа се прави на българин ама е долен цигански гейтак и куросмук като Путин!
  • Българин
    Всички истински българи казваме кур за Говнояд Путин и неговите слуги от Палестина, да им еба путката майна! Слава на народа...
  • Мухахахахаха
    Бесарабският хуйолап мартинчо пак се прави на българин с коментар 2 а всъщност е циганин куролап мухахахахаа
  • Българин
    Всички истински Българи казваме КУР за ИЗСраел - слава на народа на Ливан и смърт за слугите на ционизма!