Дете се заклещи в тавана на самолет след турбуленция

0
Малкото дете е открито над багажното отделение
Малкото дете е открито над багажното отделение

Малкото дете е открито над багажното отделение

2-годишно дете е намерено заклещено в тавана на салона на самолета след силна турбуленция по време на полет на "Air Europa" от Испания до Уругвай. Майката на детето, Сесилия Лагуци, разказва за преживения ужас пред ABC.

Пътниците на полета на "Air Europa" от Мадрид до Монтевидео стават свидетели на кошмарно пътуване заради силна турбуленция рано сутринта в понеделник. Полетът е пренасочен към Бразилия „поради естеството на турбуленцията и от съображения за безопасност“, съобщават от авиокомпанията.

За щастие самолетът се приземява благополучно на международното летище Натал в Сао Гонсало ду Амаранте. Няколко пътници обаче получават сериозни наранявания.

Сесилия Лагуци, която е хирург, се връща у дома след 3-месечен стаж в Барселона и пътува със съпруга си и двете им малки деца. Тя разказва как турбуленцията я събудила от сън и последвалият хаос.

Усетих, че нещо много силно ме удари по главата, а след това и по гърба. Паднах на главата си и не можах да стана. Спомням си, че усещах, че падам, като че ли цяла вечност“, разказва тя.

След като самолетът възобновил нормалната си работа, Лагуци започнала да търси децата си. Намира четиригодишната си дъщеря при съпруга си, но не може да открие сина си в хаоса с пътници и багаж по пода на самолета.

Опитвахме се да го намерим на пода и започнахме да крещим името му, докато някой не ми каза: „Бебе ли търсите?“ и аз казах: „Да“. Той каза: „Ами, то е там горе“ и в момента, в който погледнах, той беше там и плачеше, гледайки ни“, разказва шокирана майка.

Малкото дете е открито над багажното отделение, където пластмасата се е откъснала. Съпругът ѝ успява да го вземе.

Това беше картина, която никога няма да забравя. Никога няма да забравя как се почувствах в този момент. Той плачеше, беше много уплашен, а и всички ние бяхме много уплашени, но в момента, в който го взех в ръцете си, той се успокои“, споделя Сесилия Лагуци в предаването „Добро утро, Америка“ след инцидента.

Въпреки преживяния ужас, Лагуци се втурва да помага на ранените пътници. „Повечето хора, които видях, имаха силни болки в гърба от травмата, но видях и някои счупвания – на краката, раменете, ключицата, счупване на носа. Тези пластмасови панели падаха върху хората и върху лицата им, ръцете и други части“, разказва тя.

След като преценява нараняванията, член на екипажа пита Лагуци дали самолетът трябва да кацне аварийно в Бразилия, или да продължи към крайната си дестинация в Уругвай, което било на още четири часа път. Д-р Лагуци призовава екипажа да кацне възможно най-скоро, за да се окаже незабавна помощ на ранените.

По данни на летището в Натал самолетът е поискал аварийно кацане около 02:32 часа местно време в понеделник.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари