Десетки ученици се надиграваха в спортната зала в Бяла

1
Програмата на инициативата "Беленско ученическо надиграване" включваше и изпълнения на български народни песни, ревю на автентични носии и фолклорни хореографии
Програмата на инициативата "Беленско ученическо надиграване" включваше и изпълнения на български народни песни, ревю на автентични носии и фолклорни хореографии Снимка: Община Бяла

Програмата на инициативата "Беленско ученическо надиграване" включваше и изпълнения на български народни песни, ревю на автентични носии и фолклорни хореографии

"Беленско ученическо надиграване" събра днес десетки ученици в спортната зала "ОЗК Арена Бяла" в град Бяла, област Русе. Това съобщи секретарят на общината Милена Пачелиева.

Инициативата е на ръководството и на училищното настоятелство на гимназия "Панайот Волов" в града.

"Спортната зала посрещна десетки ученици, пременени в носии, готови да премерят артистичност, хореография и синхрон в хората, които бяха подготвили", обясни Пачелиева, предаде БТА.

В танцовата надпревара се включиха ученици от пети до единайсети клас, разделени в три възрастови групи, а жури определи победителите. Освен надиграване по класове, програмата включваше и изпълнения на български народни песни, ревю на автентични носии и фолклорни хореографии.

Сред официалните гости на празника бяха кметът на Бяла Димитър Славов, председателят на Общинския съвет в града Мариан Антонов и началникът на Регионалното управление на образованието в Русе Росица Георгиева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари