Депутатите ще изслушат Виолета Коритарова и Калин Стоянов

0
Служебните министри ще бъдат питани по актуални теми
Служебните министри ще бъдат питани по актуални теми Снимка: БТА / Архив

Служебните министри ще бъдат питани по актуални теми

Депутатите ще изслушат днес служебните министри Виолета Коритарова и Калин Стоянов.

Народното събрание ще изслуша служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова и председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ относно напредъка на строителството на скоростния път Видин – Ботевград. Точката е фиксирана като първа от програмата за работа на депутатите, публикувана на интернет страницата на парламента. Вносители на искането за изслушване са народните представители Росица Кирова, Теменужка Петкова, Николай Нанков, Александър Ненков (ГЕРБ-СДС) и Искра Михайлова от ДПС.

Освен за пътя Видин - Ботевград министър Коритарова ще бъде изслушана и за напредъка по изпълнението на Инвестиционната програма за общински проекти, включена в Приложение № 3 към чл. 107, ал. 13 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2024 г. Искането за изслушване отново е внесено от депутати от парламентарните групи на ГЕРБ-СДС и ДПС.

В дневния ред за днес по искане, внесено от народни представители от „Възраждане“ Костадин Костадинов и Цвета Рангелова, ще бъде изслушан и служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов. Изслушването е относно доброволното предаване на издирвания с червена бюлетина на Интерпол Евелин Банев-Брендо за изтърпяване на влязла в сила присъда, постановена срещу него през 2018 г., с която му е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от шест години. В понеделник пред журналисти Кирил Петков обяви, че ще внесат такова искане за изслушване на вътрешния министър. Вчера то бе включено в седмичната програма като точка десета по искане, внесено от „Възраждане“.

Във времето за парламентарен контрол също ще участват служебните министри на вътрешните работи Калин Стоянов и на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какво правите с ракията, която остава?
- Не разбирам въпроса!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари