Депутатите се връщат на работа след лятната ваканция

0
Утре се открива новата сесия на 50-ото Народно събрание
Утре се открива новата сесия на 50-ото Народно събрание Снимка: БГНЕС / Архив

Утре се открива новата сесия на 50-ото Народно събрание

Утре ще бъде даден старт на новата сесия на 50-ото Народно събрание, като първото пленарно заседание ще започне в 9:00 часа, съобщиха от сайта на парламента.

След лятната си ваканция, продължила от 17 до 31 август, депутатите ще се върнат в залата, за да продължат своята работа. На 27 август те се събраха на извънредно заседание, за да положат клетва пред втория служебен кабинет, начело с премиера Димитър Главчев.

Тъй като утре е първата сряда на месеца, съгласно правилника на Народното събрание, парламентарните групи ще имат възможност да предложат точки, които задължително ще бъдат включени в дневния ред.

Парламентарната група на „Възраждане“ е предложила за обсъждане предложение за национален референдум, който да попита гражданите дали са съгласни българският лев да остане единствената официална валута в България до 2043 година. Под това предложение са се подписали и депутати от „Възраждане“ и „Има такъв народ“.

Също утре, по искане на парламентарната група на „БСП За България“, депутатите ще изслушат служебните министри на околната среда и водите Петър Димитров, на земеделието и храните Георги Тахов, на енергетиката Владимир Малинов и на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова по въпроса за задълбочаващата се водна криза в страната.

По предложение на „Има такъв народ“ в проектопрограмата е включено решение за възлагане на министъра на енергетиката да извади парогенераторите от оборудването, предназначено за АЕЦ „Белене“, което подлежи на преговори за продажба на Украйна. Това действие ще се извърши до изготвянето на анализ за възможностите за използването на тези парогенератори в АЕЦ „Козлодуй“.

ГЕРБ-СДС също са включили предложение в дневния ред, което предвижда разглеждането на второ четене на промените в Закона за независимия финансов одит.

Проектопрограмата на Народното събрание за 4 и 5 септември включва общо 15 точки, сред които и избиране на Бойко Рашков за председател на парламентарната комисия за контрол над службите за сигурност, както и обсъждане на второ четене на промени в Закона за закрила на детето.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари