Депутатите отхвърлиха референдума за българския лев

3
ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС гласуваха против
ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС гласуваха против Снимка: БГНЕС

ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС гласуваха против

Парламентът отхвърли предложението на парламентарните групи "Възраждане" и "Има такъв народ" за провеждане на национален референдум относно бъдещето на българския лев. Предложението включваше въпроса: „Съгласни ли сте българският лев да остане единствената официална валута в България до 2043 година?“

Въпреки че предложението беше подкрепено от 63 депутати, представляващи "Възраждане", "Има такъв народ", "БСП за България" и 12 независими народни представители, то не получи достатъчна подкрепа.

Срещу него гласуваха 107 депутати, сред които членовете на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, ПГ на ДПС и двама независими представители. Двама народни представители се въздържаха от гласуване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    26
    Учуден
    Защо от иZраждане не проведат референдум, кой е най добрият начин за удължаване пишката на кЪстадин?!
  • 3
    25
    Мухахаха
    Насраха дебил Алтънчо, баш деПутатчо ... Умните биха шута на мършляците от иZраждане. Сека мУтрофанова ще дърпа уши и къси пишки ...
  • 3
    24
    Запознат
    До 23 Ти от името на "Хората" не говори. Какво "искали хората", няма как да знаеш, още повече няма как да знаят в мАЦква. Референдумите са невероятна простотия, зад която се крият предатели и мърши, поставили се в услуга на путинярската кочина.
  • 8
    23
    Сопола
    Много станаха случаите, в които се вижда, че между фашизъм, комунизъм и демокрация разлика НЯМА. Затова и крайнодесните в Германия, Австрия и Франция набират скорост. Хората отдавна НЕ вярват на Сорос, Хилърито, Натеняху, Зеленски, Байдън, Юнкер, Урсула, Вебер и сие.
  • 3
    22
    не и не
    защо помнят референдума за 1 лв когато гласувах ме партийна субсидия.тогаз беше отхърлена за лъжлива и невярна.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари