Депутати пяха химна в тъмна пленарна зала

0
Заседанието на парламента беше прекратено заради липса на кворум
Заседанието на парламента беше прекратено заради липса на кворум Снимка: БТА / Теодора Цанева

Заседанието на парламента беше прекратено заради липса на кворум

Днешното заседание на Народното събрание приключи неочаквано рано и по необичаен начин. Председателстващата Росица Кирова беше принудена да прекрати сесията поради недостатъчен брой присъстващи депутати, което предизвика бурни реакции в пленарната зала.

След свикване на председателски съвет, Кирова инициира проверка на кворума. Резултатът беше шокиращ - само девет народни представители се регистрираха като присъстващи. Това принуди председателстващата да обяви края на заседанието, съпроводено от звука на парламентарния звънец, предава БТА.

Ситуацията беше допълнително усложнена от технически проблем - микрофонът на трибуната не функционираше през цялото време на краткото заседание.

Решението за прекратяване беше посрещнато с аплодисменти от две групи - народните представители, които продължаваха да блокират парламентарната трибуна и присъстващите в залата миньори, които следяха развитието на събитията с голям интерес

След официалното закриване на заседанието последва необичайна сцена. Осветлението в пленарната зала беше изключено, оставяйки помещението в почти пълен мрак. Въпреки това, група депутати решиха да останат вътре. В тъмнината те използваха фенерчетата на мобилните си телефони за осветление и спонтанно запяха националния химн на Република България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари