Депутати от "Величие" предлагат промени в Конституцията

0
С предложения проект се връща Конституцията от от преди 23 декември 2023 година
С предложения проект се връща Конституцията от от преди 23 декември 2023 година Снимка: БТА

С предложения проект се връща Конституцията от от преди 23 декември 2023 година

Депутатите от бившата парламентарна група на "Величие" внесоха предложение за промени в Конституцията на Република България. Това обяви Красимира Катинчарова, независим народен представител от разпадналата се група на "Величие", по време на пресконференция в Народното събрание.

Според Катинчарова, предложението цели да възстанови част от правомощията на президента, които бяха значително ограничени след промените от 23 декември 2023 година. Тя призова своите колеги депутати да се присъединят към инициативата, като положат подпис под предложения проект за изменение на Конституцията.

"С проекта за промени в Конституцията връщаме старото положение – от преди 23 декември 2023 година. Ние поемаме инициативата за поправка на стореното," заяви Катинчарова.

До момента шестима депутати, които не членуват в парламентарна група, са подкрепили инициативата с подписите си. Очакват се подписите на още 54 депутати.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари