Ден на отворените врати в Окръжен съд - Русе

0
Програма на събитията на 1 октомври 2024 година
Програма на събитията на 1 октомври 2024 година Снимка: Dunavmost

Програма на събитията на 1 октомври 2024 година

Окръжен съд - Русе отваря врати за граждани на 1 октомври 2024 година.

На първи октомври 2024 година, вторник, Окръжен съд - Русе ще проведе традиционния "Ден на отворените врати". Събитието цели да запознае обществеността с дейността на съдебната институция, да повиши правната култура на гражданите и да изгради доверие в работата на съдебната система.

Програмата за деня е разнообразна и включва няколко интересни събития. В 15:00 часа ще започне официалното приветствие към гостите, последвано от обявяване на условията за участие в Международен конкурс за мултимедийна презентация на тема "Професиите в съдебната система".

Десет минути по-късно, в 15:10 часа, посетителите ще имат възможност да чуят беседа на тема "Открито за съдебната власт - кой-кой е в съда?". Тази презентация ще помогне на гражданите да разберат по-добре ролите и отговорностите на различните участници в съдебния процес.

В 15:30 часа ще последва втора беседа, озаглавена "Как се посещава съдебната палата?". Тази част от програмата ще запознае посетителите с правилата и етикета при посещение на съдебната институция, което ще улесни бъдещите им взаимодействия със съдебната система.

Кулминацията на деня ще бъде опознавателната обиколка на Съдебната палата, започваща в 16:00 часа. Тази обиколка ще даде възможност на посетителите да се запознаят отблизо с работната среда на съдебните служители и да придобият по-ясна представа за функционирането на институцията.

Всички планирани мероприятия ще се проведат в Мраморната зала, разположена на втория етаж на Съдебната палата. Това пространство, известно със своята архитектурна красота, ще осигури подходяща атмосфера за образователните и информативни събития през деня.

Освен планираните презентации и обиколки, гражданите ще имат уникалната възможност да присъстват на реални съдебни заседания по насрочените за деня дела. Това ще им позволи да наблюдават отблизо как функционира съдебната система на практика.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Тонева
    Тези да започнат да си плащат осигуровките.И тогава да се рекламират.Всички нормални граждани могат да си ги плащат. А тия не. И после ще искат и да паднат праговете на максималната пенсия. Нито лев осигуровка цял живот. Но максимална пенсия до живот.Това е България. То и не са само те.Колко още не плащат, а искат после.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари