Делян Пеевски: Отказваме да приемем "престъпното" решение на ЦИК

1
Това са лъжи, една стотинка не дължа на банки
Това са лъжи, една стотинка не дължа на банки Снимка: ДПС / Архив

Русия се стреми да превземе България и това става с тихото одобрение на някои политици. Аз ще спра това нещо

Решението на ЦИК е престъпно и опорочено, няма да го приемем, заяви Делян Пеевски.

Делян Пеевски, председател на парламентарната група на ДПС, направи остри изказвания в кулоарите на парламента относно последното решение на Централната избирателна комисия (ЦИК). Той категорично заяви, че ДПС няма да приеме това, което определи като "престъпно решение" на комисията. Според него ЦИК действа в интерес на външни сили и дерибеи, вместо да служи на българските граждани.

Ние спазваме закона, нека изчакаме решението. За мен ЦИК е опорочена“, коментира Пеевски и допълни, че вижда как комисията работи в полза на "чужди, небългарски интереси". Той смята, че последното решение на ЦИК е насочено срещу партията и нейните инициативи.

Скандалното решение на ЦИК

Снощи Централната избирателна комисия прие указания, според които формациите „ДПС - Ново начало“ и „ДПС - Демокрация, права и свободи“ трябва да предоставят документи до 7 септември, доказващи, че ДПС не е част от техните структури. Това решение бе определено от Пеевски като "абсолютно незаконно", като той изрази съмнение за безпристрастността на председателя на ЦИК, Камелия Нейкова.

Тя е заместник-председател на партия, която участва в коалиция с дерибеите“, каза Пеевски. Той допълни, че вижда лични интереси, свързани с Нейкова, и подчерта, че тя има „топли френски отношения“, намеквайки за неясна близка връзка с Франция.

„Ново начало“ въпреки олигарсите

Делян Пеевски също увери, че въпреки съпротивата от страна на олигарси, мафиоти и чужди сили като Москва, проектът „ДПС - Ново начало“ ще продължи. „Няма как да спра новото начало“, каза той и подчерта, че олигарсите и враговете на България няма да успеят да попречат на инициативата.

Във връзка със спецслужбите и Бойко Рашков

По време на изказването си Пеевски изрази критики и към обсъжданото решение в парламента за назначаването на Бойко Рашков за контрол на спецслужбите. Според него главният прокурор и председателят на комисията за противодействие на корупцията носят вина за това решение, тъй като не са си свършили работата. „Потъна ли тази разработка и това дело – потъна“, отбеляза той.

Отговор на атаките от „Да, България“

На въпроса за намерението на „Да, България“ да поискат сваляне на неговия имунитет, Пеевски отговори с остри критики към опозицията и конкретно към Цветан Василев. Той определи Василев като агент на Москва, който се укрива в Сърбия под протекцията на Русия. Според депутата, Русия се стреми да превземе България и това става с тихото одобрение на някои политици.

Аз ще спра това нещо“, категорично заяви Пеевски, като изрази увереност, че няма да допусне инсталирането на президентска република, която, според него, ще бъде пагубна за страната.

Няма дългове към банки

Делян Пеевски категорично опроверга слуховете, че има задължения към банки. „Няма да намерите нито една стотинка дълг от мен към банките, това са лъжи“, заяви той. Според него тези слухове са част от пропагандата на Москва. Той подчерта, че ако някой успее да докаже, че има дълг към банка, веднага ще се откаже от своя имунитет. „Но това никой не може да го направи“, добави депутатът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари