Делян Пеевски: Спекулациите за референдум „за“ или „против“ еврото са капан!

0
ДПС се противопоставя на идеята за референдум за еврото
ДПС се противопоставя на идеята за референдум за еврото Снимка: Пресцентър на ДПС

ДПС се противопоставя на идеята за референдум за еврото

Вече 16 години България води последователна политика за влизане в еврозоната и приемане на единната европейска валута евро. ДПС категорично стои зад тази позиция и заявява, че е против опитите на анти-европейските и про-руските партии да се заиграват с темата „референдум за еврото“.

„Като страна членка на ЕС сме приели ангажимент да въведем единната европейска валута с подписването на договора за присъединяване към ЕС. В този смисъл референдум „за“ или „против“ еврото би означавало референдум „за“ или „против“ членството ни в ЕС. ДПС категорично няма да допусне това,“ заяви Делян Пеевски, представител на ДПС.ДПС през всичките тези години беше в основата на тази политика и ще бъде до изпълнението на тази цел. Многократно партията е обяснявала ползите за хората и бизнеса от приемането на еврото, както и факта, че тъй като страната ни е във валутен борд от 1997 година, преходът ще е плавен и без проблеми.

„Следователно бизнесът и хората ще имат само ползи от въвеждането на единната европейска валута,“ допълни Пеевски.

Движението за права и свободи (ДПС) продължава да подкрепя приемането на еврото като национална валута на България. Партията подчертава, че този ангажимент е поет с подписването на договора за присъединяване към Европейския съюз и че всякакви опити за провеждане на референдум по този въпрос са в противоречие с европейските ангажименти на страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    А-хаааа,
    Струва ми се, че тази охранена свиня няма да дочака приемането на €врото. Коледата ѝ ще е съвсем скоро!
  • 3
    1
    Пеевски,
    тези песни, които пееш от името на цялото ДПС звучат фалшиво.Покажи копие от въпросния документ(от оригинала )за приемане в ЕС с условие за въвеждане на еврото Яхнал си ДПС и го душиш.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари