Делян Пеевски: Румен Радев да не пробутва на обществото семпли сценарии

0
Пеевски призовава Радев да не пречи на мисията на Елена Йончева
Пеевски призовава Радев да не пречи на мисията на Елена Йончева Снимка: ДПС

Пеевски призовава Радев да не пречи на мисията на Елена Йончева

Опит за хуманитарна мисия за спасяването на похитените български моряци от кораба "Галакси Лийдър" предизвика политическо напрежение в България. Капитанът Любомир Чанев и старши помощник-капитанът Данаил Веселинов, заедно с още 17 моряци, са в плен на хутите от ноември 2023 година.

Евродепутатът от Движението за права и свободи (ДПС) Елена Йончева е предприела инициатива за освобождаването на пленените моряци. Нейните действия обаче са били критикувани от президента Румен Радев, според изявление на народния представител Делян Пеевски, публикувано на официалния сайт на ДПС - Ново начало.

В изявлението си Пеевски обвинява президента Радев в опит да използва ситуацията за лично облагодетелстване: "За пореден път Радев се опитва да яха проблеми и теми, които му се струват ПР-привлекателни. За неговото си его."

Пеевски критикува бездействието на президентската администрация по отношение на пленените моряци през изминалите 11 месеца. Той призовава Радев да позволи на Елена Йончева да продължи своята мисия, заявявайки: "Да остави Елена да изпълнява мисията си. Тя знае какво прави."

Народният представител от ДПС припомня и предишни случаи, в които, според него, действията на президента са довели до негативни последици. Той споменава инцидент във военновъздушната база "Граф Игнатиево", след който отговорните лица са запазили постовете си, според Пеевски, поради натиск от страна на президента.

"Да остави Елена да изпълнява мисията си. Тя знае какво прави.

А той да се смири и да не пробутва на обществото семпли сценарии на фалшив спасител.

След неговите изяви и ПР-сценки има или трагедии, или фарс.

Не е забравено какво се случи на Граф Игнатиево след рекламния му полет, а отговорните за трагедията още са си на местата, заради натиск от негова страна, да запазят постовете си", казва още Пеевски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    Въпрос
    Шиши е некомпетентен. Безброй българи са по-образовани и знаещи от него. Най-вече тези, които са учили по времето на соца.
  • 4
    3
    хи, хи,
    Шиши пак се изказва неподготвен, или много подготвен, мъчейки се да си оплете кошничката! Няма ли кой да му каже, не че не знае де, че президентът не е изпълнителна, а представителна власт! Шиши, въпросите са към МВнР, а поради факта, че не Радев е редил там креслата, въпросът се връща при теб, като един от „бащите“ на поправката!😁😁😁
  • 5
    2
    Възмутена
    На Елена никой не й пречи. Търси се повод да се говори и пише срещу президента. Има изпълнителна власт - министерски съвет и ресорни министри. Да изпълнят задълженията си.
  • 5
    1
    АЛОУ
    Министерство на външните работи е в изпълнителната , а не в президентската власт. Я да чуем какви мерки е предприело същото. Кой й пречи на Елена?!? До колкото ни е известно тя е там в качеството на евродепутат
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари