Делян Пеевски призова за обединение и преодоляване на партийния егоизъм

1
Делян Пеевски отправи призив за единство и съхраняване на националните ценности по повод 139-ата годишнина от Съединението
Делян Пеевски отправи призив за единство и съхраняване на националните ценности по повод 139-ата годишнина от Съединението Снимка: ДПС

Делян Пеевски отправи призив за единство и съхраняване на националните ценности по повод 139-ата годишнина от Съединението

В навечерието на 6 септември - Денят на Съединението, Делян Пеевски отправи вдъхновяващо послание към българските граждани. В съобщение, разпространено от пресцентъра на Движението за права и свободи (ДПС), той подчерта важността на запазването на националната идентичност и европейските ценности.

Пеевски акцентира върху необходимостта от единство и сплотеност сред българите: "Нека заедно, като български граждани, съхраним завещаното ни и да отстояваме националната идентичност и европейските ценности." Той призова сънародниците си да търсят обединяващи каузи, които да допринесат за благоденствието на хората и да дадат нов тласък на развитието на България.

В своето обръщение Пеевски подчерта значимостта на евроатлантическата ориентация на страната и необходимостта от противопоставяне на външните влияния: "Само единни и обединени можем да продължим по евроатлантическия път на България и да се противопоставим на прокарването на чужди интереси."

Той определи 6 септември като паметна дата в българската история, символизираща борбения дух и стремежа към свобода на нашия народ. Пеевски изрази дълбоко уважение към героите, посветили се на каузата за национално обединение, определяйки тяхната решителност, смелост, дързост и разум като пример за достойно национално поведение.

"Само обединени и преодолели партийния егоизъм можем да дадем на хората онази държава, в която те желаят да живеят и в която да растат децата им - стабилна и просперираща."

В цялата страна се организират редица събития за отбелязване на 139-ата годишнина от Съединението на Княжество България и Източна Румелия. Тези чествания са израз на почитта към историческото събитие и неговото значение за формирането на съвременна България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    1
    ппдб
    Ага,ти си нашият водач - само ни обещай мазни кафенца и сме готови да ти се надупим!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари