Делян Пеевски: Николоски незабавно да бъде обявен за персона нон грата!

0
Това е най-малкото, което трябва да бъде предприето, след системното сеене на омраза към България и българския народ
Това е най-малкото, което трябва да бъде предприето, след системното сеене на омраза към България и българския народ Снимка: БГНЕС

Това е най-малкото, което трябва да бъде предприето, след системното сеене на омраза към България и българския народ

Съпредседателят на Движението за права и свободи (ДПС) и на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски призова за категорични действия срещу вицепремиера и транспортен министър на Република Северна Македония (РСМ) Александър Николоски. Поводът за това са системните прояви на враждебност към България от страна на висшия македонски политик.

"Ако в България има адекватни държавни институции и служби, вицепремиерът и транспортен министър на РСМ Александър Николоски трябва да бъде обявен незабавно за персона нон грата", заяви Пеевски. Той подчерта, че това е минималната реакция, която би била адекватна на ситуацията.

Лидерът на ДПС изрази сериозна загриженост относно поведението на правителството на Христо Мицкоски в Скопие, определяйки го като проруско. Според Пеевски, демонстрираната арогантност спрямо България е пряк отговор на твърдата евроатлантическа позиция на страната ни.

"Настояваме за незабавни мерки в отговор на провокациите, които да бъдат последователни и категорични", подчерта председателят на ДПС. Той допълни, че ситуацията вече е ескалирала до степен, в която обикновено извинение не би било достатъчно за разрешаване на проблема.

Пеевски акцентира върху ценностното измерение на конфликта, противопоставяйки евроатлантическите демокрации на антидемократичните, пропутински тенденции. "Като европейска държава ние не можем да останем безучастни или псевдодипломатични, а трябва да защитим честта и достойнството на България и на българските граждани", подчерта той.

В заключение, лидерът на ДПС предупреди, че липсата на адекватна реакция би могла да легитимира проруското влияние в сърцето на Европа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари