Делян Пеевски: Имунната система на демокрацията сработва през избори

0
Лидерът на ДПС критикува инсталирането на зависими фигури в политиката
Лидерът на ДПС критикува инсталирането на зависими фигури в политиката

Лидерът на ДПС критикува инсталирането на зависими фигури в политиката

Председателят на ДПС Делян Пеевски заяви, че имунната система на демокрацията функционира чрез вота на българските избиратели. В съобщение, разпространено от пресцентъра на партията, той подчерта важността на народния вот за справяне с обърканите представи за ролята и мястото на политическите фигури.

Инсталирането в българската политика от Решетников на зависими фигури като Радев и възможността те безпрепятствено да си присвояват правото да поставят диагнози, показва тежкото объркване в разбирането за функционирането и отговорността на институциите, ролята на президентската институция и нейния временен обитател в парламентарната република“, добавя Пеевски.

Вчера, в коментар относно пожарите, Пеевски заяви, че "президентът не си е на мястото". В отговор, президентът Румен Радев отвърна с остри думи, обвинявайки Пеевски в тежка компрометация и злоупотреба с политическото му влияние.

Инсталирането в българската политика на тежкокомпрометирани фигури като Делян Пеевски и възможността те да си присвояват безпрепятствено правото да се обявяват за евроатлантици, да раздават правосъдие наляво и надясно, да се превръщат в морални стожери, показва, че нашата политическа система е тежко заболяла. И начинът да я възстановим е чрез радикална хирургия“, коментира Радев.

Тази словесна престрелка между председателя на ДПС и държавния глава изостря политическото напрежение и подчертава дълбоките разделения в българската политика. Пеевски настоява, че само чрез активното участие на избирателите и техния вот може да се преодолеят подобни обърквания и злоупотреби с власт. От друга страна, Радев подчертава необходимостта от дълбоки и радикални реформи за изчистване на политическата сцена от компрометирани фигури и възстановяване на доверието в институциите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    2
    Читател
    Д.П.-Магнитски,ти никога няма де се впишеш в съзнанието на обикновените хора,защото не си един от тях.Снагата ти,излъчването ти,те поставят в една нестандартна група българи,които са отхвърлени от обществото ни.Да ти освежа късата,слънчасала памят.Стана грозен навик при теб,всеки ден с измислен повод,да нападаш президента Р.Радев.Аланкоолу,чети внимателно.Преди да влезе на "Дондуков"-2,генерал Радев е бил командващ ВВС в армията ни.Когато той е пазил небето на Родината ни,ти Д.П. къде си никнал по това време?Днес имаме президент мажоритарно избран от българите,с над два милиона и половина поддръжници, както за първия мандат, така и за втория.На фона на тази биография,ти си някаква прашинка,която я е видим, я не!
  • 5
    1
    Моето Име
    Предколедно грухтене.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари