Делян Добрев: В бюджета има дупка от 18 милиарда лева

0
ГЕРБ-СДС се обявява против увеличаване на данъците за попълване на бюджета
ГЕРБ-СДС се обявява против увеличаване на данъците за попълване на бюджета Видео: bTV

ГЕРБ-СДС се обявява против увеличаване на данъците за попълване на бюджета

Делян Добрев, кандидат за депутат от ГЕРБ-СДС, представи анализ на възможните политически конфигурации след предстоящите избори в предаването „Лице в лице". Той подчерта сложността на ситуацията, като същевременно очерта няколко потенциални сценария за формиране на управляващо мнозинство.

Предизвикателства пред формирането на стабилно правителство

Добрев изтъкна, че многообразието от партии в парламента може да усложни процеса на съставяне на кабинет. Той сподели наблюденията си от срещи с избиратели:

„Колкото повече партии влязат в следващия парламент, толкова по-трудно ще се направи правителство. Повечето хора, с които се срещаме, смятат, че след тези избори пак няма да може да се състави редовно правителство и през пролетта отново ще има избори", заяви кандидатът за народен представител.

Възможни коалиционни конфигурации

Въпреки песимистичните нагласи, Добрев очерта няколко потенциални коалиционни варианта, базирани на геополитическа ориентация и идеологическа принадлежност:

  1. Прозападно правителство: ГЕРБ, Демократична България и друга малка партия със сходна ориентация.
  2. Проруско правителство: „Възраждане", БСП, „Продължаваме Промяната" и евентуално малка партия.
  3. Ляво правителство: „Продължаваме Промяната", БСП и потенциално „Възраждане".
  4. Дясно правителство: ГЕРБ, Демократична България и друга по-малка прозападна формация.

Финансови предизвикателства пред бъдещото управление

Делян Добрев акцентира върху сериозните финансови проблеми, които ще наследи следващото правителство:

„Математически всичко е възможно, но реално никой не иска да носи отговорност. Има дупка от 18 милиарда лева, която трябва да се намали до 8 милиарда лева. Кой ще съкрати тези 10-11 милиарда с лека ръка?! Забележете, че един процент увеличаване на ДДС носи един милиард приходи. Колко трябва да се вдигнат данъците, за да се попълни бюджета?!", попита риторично политикът.

Подход на ГЕРБ за икономическо възстановяване

Кандидатът за депутат подчерта позицията на ГЕРБ относно справянето с икономическите предизвикателства: „Ако има възможност да се съкратят разходите, те ще бъдат съкратени. За нас излизането от кризата се решава не с ограничения, а по-скоро с инвестиции в инфраструктурните проекти, но не държавни инвестиции, а на принципа на концесиите", заяви Добрев.

Той предложи визия за привличане на значителни чуждестранни инвестиции: „Представете си в България да има десет проекта, всеки от който да е за два милиарда лева и да привлекат по Закона за концесиите външен ресурс. Това трябваше да го направим много по-рано".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    3
    Милонов
    Това нищо,е кадровик на цяла Хасковска област.Протекцията на Борисов,му държи главата над водата.Стана навик на елементи като този,да парадират, че други са участниците в големите далавери.Това изчадие мирише от всички страни,но бръщолеви, че миризмата идва от друго място.
  • 5
    2
    В главата
    на Дельо фактурата има голяма дупка. За това и мозък там няма.
  • 7
    1
    ОПГ ГРОБ=ДПС
    Този герберастко-депесарски малоумник не спря да ръси тъпотии и откровени лъжи, за да заблуждава слабоумните си зависими гласоподаватели! Защо изобщо ни го тикате в очите! Смешен и жалък е!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари