Делото срещу Петьо Петров започва следващата седмица

0
Подсъдимият е обвинен в документна измама в особено големи размери
Подсъдимият е обвинен в документна измама в особено големи размери Снимка: БГНЕС

Подсъдимият е обвинен в документна измама в особено големи размери

Софийският градски съд (СГС) ще даде начало на делото срещу бившия следовател Петьо Петров следващата седмица. Разпоредителното заседание по процеса е насрочено за вторник. Подсъдимият е обвинен в документна измама в особено големи размери.

Обвиняемият в неизвестност

Разследването е проведено без присъствието на Петров, тъй като местонахождението му в страната не е известно въпреки щателното издирване, съобщават от прокуратурата при внасянето на обвинителния акт.

Детайли по обвинението

Делото е образувано на 28 юли 2021 година. Според прокуратурата, в периода от 11 октомври 2019 година до 23 март 2020 година обвиняемият е присвоил чуждо движимо имущество чрез използване на неистински документи. Присвоените вещи включват:

  • 147 монети на стойност 106 763 лева
  • Златно кюлче с тегло 1000 грама, 23,88 карата, оценено на 109 718 лева
  • Парична сума от 550 000 евро (1 085 485,65 лева)

Общата стойност на присвоеното имущество възлиза на 1 301 966,65 лева.

Развитие на случая

В началото на годината съдът не е уважил искането на прокуратурата за издаване на европейска заповед за арест на бившия следовател. Други наказателни производства срещу Петров все още са в етап на разследване, както съобщават от прокуратурата през юни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари