Дело за убийство в село Габровница влиза в съда

0
Окръжна прокуратура - Монтана внася обвинителен акт за смъртоносния побой
Окръжна прокуратура - Монтана внася обвинителен акт за смъртоносния побой Снимка: БТА

Окръжна прокуратура - Монтана внася обвинителен акт за смъртоносния побой

Окръжна прокуратура - Монтана внесе обвинителен акт срещу 29-годишен мъж за умишлено убийство, извършено през лятото на 2023 година в село Габровница. Обвиняемият, идентифициран като Л.А., е изправен пред съда по обвинение за престъпление по член 115 от Наказателния кодекс.

Според прокуратурата, на 15 юли 2023 година, в село Габровница, област Монтана, се е разиграла трагична сцена по време на семейно събиране. Семейството на Д.Д. и В.Д. организирало вечеря на открито пред дома си, канейки роднини и приятели.

Около 20:00 часа същата вечер, обвиняемият Л.А., който преди това консумирал алкохол в центъра на селото, пристигнал на мястото на събирането заедно с приятел. Веднага след пристигането си, Л.А. започнал словесна атака срещу В.Д.

Въпреки опитите на В.Д. да отложи разговора за следващия ден, ситуацията бързо ескалирала. Обвиняемият нападнал В.Д., удряйки го в главата с портативна тонколона. Последвало масово сбиване между присъстващите.

По време на сблъсъка, Л.А. нанесъл още няколко удара с тонколоната в областта на челото на В.Д., докато тя не се счупила. В резултат на нападението, В.Д. паднал на земята.

Пристигналият на място медицински екип констатирал смъртта на В.Д. Полицейски служители, реагирали на сигнал на телефон 112, запазили местопроизшествието и извършили оглед.

Съдебномедицинската експертиза установила, че причината за смъртта на В.Д. е остра механична асфикция с дихателна и сърдечна недостатъчност, развила се вследствие на аспирация на кръв в дихателните пътища, провокирана от травма в областта на главата с кръвоизливи в мозъчните обвивки.

Обвиняемият Л.А., който има предишни присъди, включително като непълнолетен, отрича да е извършил престъплението и не се признава за виновен. При задържането си той проявил изключително агресивно поведение спрямо органите на реда.

Предстои насрочване на разпоредително заседание по делото, което ще определи по-нататъшния ход на съдебния процес.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари