Дейвид Лами: Владимир Путин блъфира, няма да уплаши Запада!

0
Не можем да бъдем отклонени от курса от един империалистически фашист, който иска да нахлува в страни безразборно
Не можем да бъдем отклонени от курса от един империалистически фашист, който иска да нахлува в страни безразборно Снимка: Дейвид Лами / Facebook

Не можем да бъдем отклонени от курса от един империалистически фашист, който иска да нахлува в страни безразборно

Напрежението между Запада и Русия продължава да ескалира на фона на конфликта в Украйна. Британският външен министър Дейвид Лами заяви, че западните държави няма да се поддадат на заплахите на руския президент Владимир Путин за започване на война с НАТО, ако на Украйна бъде разрешено да използва предоставените ѝ западни оръжия за удари по руска територия.

В интервю за телевизия "Скай нюз" Лами коментира: "Путин каза: не изпращайте танкове. Изпратихме им. Путин каза: не изпращайте никакви ракети. Изпратихме им. На всеки няколко месеца Путин заплашва, че ще използва ядрени оръжия". Британският дипломат подчерта, че Путин "много блъфира" и че западните съюзници не могат да бъдат отклонени от курса си от "един империалистически фашист", който "иска да нахлува в страни безразборно".

Междувременно, продължават консултациите между Лондон, Вашингтон и други западни съюзници относно възможността Киев да използва британските ракети "Сторм шадоу" за атаки срещу руски военни обекти. Украинският президент Володимир Зеленски нееднократно е настоявал за разрешение да използва западните оръжия за удари по руска територия.

В социалната мрежа "Екс" Зеленски публикува актуална информация за руските атаки: "Тази седмица руснаците изстреляха около 30 ракети от различен тип, повече от 800 управляеми въздушни бомби и близо 300 ударни дрона срещу Украйна". Той призова за "силна подкрепа" от партньорите на Украйна, включително въздушна отбрана и способности за далечен обсег.

Според последни данни на британското военно разузнаване, Русия продължава да води "настъпателни операции с бързи темпове в множество райони по фронтовата линия". Съобщава се, че руски въздушнодесантни и морски пехотни части са започнали контраофанзива срещу украинските сили в руската Курска област. Британската разузнавателна служба смята за "много вероятно" руската армия да си е върнала контрола върху няколко села.

Актуализираната информация на Министерството на отбраната на Великобритания също посочва, че войските на Путин "постепенно" напредват в района около Угледар, както и югоизточно от важния логистичен център Покровск.

Ситуацията остава напрегната, като западните държави продължават да балансират между подкрепата си за Украйна и опитите да избегнат пряк военен сблъсък с Русия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    5
    ...
    Започва да ми се иска да разрешат на нацистите ударите с далекобойни ракети. Квиченето им ще бъде интергалактическо. Извънземните тутакси ще довтасат стреснати от силния писък разнесъл се през пет галактики.
  • 1
    4
    Лойд Остин
    На Дейвид Лами ибах негърското мами,а хуйосмук зеленски ми прави ласки френски
  • 11
    3
    Зоологическата градина
    Не подозирахме,че орангутана,който избяга миналата година е станал британски външен министър
  • 3
    2
    Куролап Зеленски
    Тоз негър ман не ме е ебал,ще изневеря на лойд остин
  • 11
    1
    SB
    Тоз маймун какъв Британец е само питам.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари