Дъжд съсипа елитно училище в центъра на Стара Загора

1
Сградата на Второ ОУ "П. Р. Славейков" е архитектурен паметник на културата
Сградата на Второ ОУ "П. Р. Славейков" е архитектурен паметник на културата Снимка: Facebook

Сградата на Второ ОУ "П. Р. Славейков" е архитектурен паметник на културата

Второ основно училище "П. Р. Славейков" в Стара Загора, което е архитектурен паметник на културата, е пострадало сериозно след обикновен дъжд. Пораженията се оценяват на десетки хиляди лева.

Историческа сграда в опасност

Сградата на училището, която е на повече от 150 години, е обект на национално значение. Според бившия заместник-директор на училището и настоящ народен представител Даниел Проданов, покривът е оставен открит по време на ремонта, което е довело до сериозни щети.

„10 години се очакваше ремонт на покрива на сградата на 2-ро ОУ, която е паметник на културата. Тоталното безхаберие на общинското ръководство в Стара Загора е поставило в опасност здравето и живота на ученици и учители. Ремонтът все пак започна преди няколко дни и при първия дъжд се оказа, че покривът е оставен изцяло открит, при което пораженията са за десетки, може би за стотици хиляди лева.“, заяви Проданов във видеообръщение в социалните мрежи.

Загуби и последици

Щетите не се ограничават само до покрива. Модерната актова зала и поне десет класни стаи също са пострадали. Според Проданов, това е още едно доказателство за неспособността на местната власт да се грижи за културното наследство на града.

„Модерната актова зала в училището в Стара Загора и поне десет класни стаи са съсипани от дъжда. Ще се срещнем с министъра на културата и министъра на образованието, защото очевидно местната власт е неспособна да стопанисва адекватно градското културно богатство и поставя граждани в пряка опасност.“, допълни Проданов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    2
    Срамота
    Ще бъде ли най - после наказан някой за безхаберие и безстопанственост .Да заплати нанесените щети?Или пак ние ще плащаме за чужда вина и тук само си чешем езиците?
  • 6
    1
    Моите уважения, ама...
    Метална конструкция за растерен таван от дъжд не пада! Видно е, че при направата ѝ майсторът си е оставил „златните“ кунки, вместо да ги държи там, където са били и преди – дълбоко завряни в гъза си!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари