Дъжд по Черноморието

1
Следобед се очакват и гръмотевици по Северното Черноморие
Следобед се очакват и гръмотевици по Северното Черноморие

Следобед се очакват и гръмотевици по Северното Черноморие

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) предвижда, че атмосферното налягане слабо ще се повиши, но ще остане по-ниско от средното за месец август. Времето на 4 август ще бъде разнообразно, с преобладаващо слънчево време, но с възможност за краткотрайни валежи и гръмотевици на определени места.

Обща прогноза за страната

През днешния ден се очаква предимно слънчево време. В сутрешните часове над крайните югоизточни райони ще се развие купеста облачност и на места там ще превали. След обяд в Североизточна България и Родопите ще се образува купесто-дъждовна облачност, която ще доведе до краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималните температури ще варират между 30° и 35°, като в София се очакват около 29°.

Времето в планините

В планинските райони денят ще бъде предимно слънчев. Временни увеличения на облачността ще има преди обяд над Странджа, а следобяд над източните райони на Стара планина и Родопите. На тези места се очакват валежи и гръмотевици. Вятърът ще бъде умерен до силен от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 24°, а на 2000 метра около 17°.

Времето по Черноморието

По Южното Черноморие ще има валежи в сутрешните часове, докато по Северното Черноморие валежите и гръмотевиците ще се появят следобед. Вятърът ще бъде до умерен от северозапад, но по-късно след обяд ще отслабне и ще се ориентира предимно от изток. Максималните температури ще бъдат между 28° и 34°. Температурата на морската вода ще е между 27° и 28°, а вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Прогноза за следващите дни

През първите дни от новата седмица времето ще остане слънчево, но над източните и планинските райони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, като на места ще има валежи и гръмотевици. В понеделник вятърът временно ще се ориентира от север, а във вторник отново ще бъде от северозапад. Максималните температури ще останат между 30° и 35°.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари