Държавата налива нови близо 900 милиона лева във водни проекти

0
Регионалният министър сключи нови 39 споразумения с 19 общини
Регионалният министър сключи нови 39 споразумения с 19 общини Снимка: МРРБ

Регионалният министър сключи нови 39 споразумения с 19 общини

Министърът на регионалното развитие и благоустройството сключи нови 39 споразумения с 19 български общини, като средствата, които ще бъдат отпуснати, достигат близо 868 милиона лева. Тези средства ще се използват за проектиране, изграждане и ремонт на ВиК инфраструктура, което е част от усилията за модернизация на водоснабдителните системи в страната.

Министър Виолета Коритарова сподели, че до момента местните власти са подали 318 проекта за обновяване на водопреносните съоръжения. В същото време, над 2 хиляди проекта са на различни етапи на одобрение и подготовка, като част от тях вече са в процес на сключване на споразумения или изчакват авансово и междинно финансиране.

С оглед на засушаването и климатичните промени, министър Коритарова апелира към кметовете да поставят акцент върху проекти, свързани с реконструкцията и разширяването на водопреносната мрежа. Тя подчерта важността от обновяване на системите в малките населени места, където тръбопроводите често са над 40-50 години, а загубите на питейна вода са значителни. В допълнение, министърът посочи необходимостта от тясно сътрудничество между общините и ВиК операторите, за да се избегне дублиране на дейности и да се гарантира ефективността на проектите.

Новите споразумения обхващат общини като Царево, Елена, Свищов, Дупница и други. Шест от тези споразумения са допълнения към вече съществуващи договори и възлизат на около 35 милиона лева. С подписването на новите контракти общата стойност на договорените проекти надвишава 2,5 милиарда лева, като вече са изплатени аванси на стойност близо 118 милиона лева.

По време на срещата министърът и представителите на общините подчертаха доброто сътрудничество и значимите усилия, които са положени за успешното реализиране на програмата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Защо ли ни поднасят
    всичко като свършен факт.Никой за нищо не ни пита, теглят едни големи пари, които ще плащат децата на децата ни.
  • 4
    1
    Katamaran
    Той Буци не наля ли вече пак толкова?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Мухахахахаха
    Майка ти да еба курва комунистическа ебана в гъза насран да еба в устата да еба - ще ядеш лайна бе,курво вмирисана...
  • ...
    Кръвожадните еврюги вилнеят, колят и бесят ! Никой не казва и копче. Но укронацистите са представяни за жертви, въпреки че са...
  • Фъй дъ РФ
    Ебаният в гъза комунистически хуйолап вече и от името си се отрича,сигурно ще се казва вече минетчо хахаха
  • Учуден
    Не съм учуден,че ебаната в гъза и устата комунистическа курва пак се прави на мъж,явно кремълските цигани са му се изредили...
  • Райчо
    При положение, че тираджията отнася 2 автомобила в лявата лента, за какво се бави толкова този съд ?!?!?! Ясно е като бял ден...