Държавата дезинфекцира автомобилите на границата с Турция, но никой не събира таксата

0
Гишетата не работели заради техническа неизправност
Гишетата не работели заради техническа неизправност

Гишетата не работели заради техническа неизправност

В разгара на летния сезон, държавата предприе мерки за възстановяване на дезинфекцията по границата с Турция, в отговор на огнища на заболявания по животните в южната ни съседка. Всяко превозно средство, което влиза през граничния пункт "Капитан Андреево", отскоро задължително преминава през дезинфекция. Тази мярка е въведена от Агенцията по храните, с цел да се предотврати разпространението на зарази в страната.

Таксата за дезинфекция и техническият проблем

Дезинфекцията се извършва от държавата, а таксите отиват директно в републиканския бюджет. За леките автомобили таксата е 4 лева, а за камионите – 20 лева. Въпреки въведената мярка, обаче, на място възникна проблем – техническа неизправност в гишетата, където трябва да се събират таксите. В момента няма кой да приема плащанията, което създава неудобства както за пътуващите, така и за администрацията, отбелязва bTV.

Работа по отстраняването на проблема

В момента се работи активно по отстраняването на техническата неизправност, за да може процесът на събиране на таксите да бъде възстановен възможно най-скоро. Заместник-директорът на Българската агенция по безопасност на храните, д-р Валентин Атанасов, коментира, че мярката за дезинфекция може да бъде отменена при по-благоприятна епидемиологична обстановка.

История на дезинфекцията по границата

До март миналата година дезинфекцията по границата се извършваше от частна фирма. След изтичането на договора, държавата си върна контрола върху съоръженията, с цел по-ефективно управление и контрол върху процеса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари