Дърво се стовари на тротоара на улица "Чипровци"

0
Изсъхнало дърво се срути в квартал "Родина", застрашавайки сигурността на минувачи
Изсъхнало дърво се срути в квартал "Родина", застрашавайки сигурността на минувачи Снимка: Мими Кънчева / Facebook

Изсъхнало дърво се срути в квартал "Родина", застрашавайки сигурността на минувачи

Сигнал за опасно паднало дърво в квартал "Родина" в Русе разтърси социалните мрежи. Жителката на квартала Мими Кънчева сподели в публикация във "Фейсбук" за инцидент, който се е разиграл пред очите ѝ на улица "Чипровци", в близост до местен супермаркет. Според думите ѝ, масивно дърво внезапно се е стоварило на земята, но за щастие не е нанесло щети на хора или автомобили.

„Току-що пред очите ми се стовари това дърво (кв. Родина, ул. Чипровци, пред Пацони). Имаше две женици на пейките, слава Богу далеч! Не успя да удари и колите...”, споделя тя в емоционалната си публикация.

В своя пост Кънчева обръща внимание на общината, настоявайки за спешни мерки за премахване на изсъхналите и опасни дървета в района. Според нея, подобни случаи не са единични, тъй като в квартала има множество дървета в лошо състояние, които представляват сериозна опасност за сигурността на гражданите.

„Приканвам общината да вземе мерки! Из квартала, а и не само тук, има страшно много изсъхнали дървета, които са опасни!” – продължава тя в своята публикация.

Жителите на "Родина" споделят подобни притеснения, като настояват местните власти да предприемат незабавни действия за оценка и отстраняване на потенциално опасните дървета. Въпросът за безопасността на гражданите е от първостепенно значение, особено в градска среда, където изсъхнали дървета могат да доведат до сериозни инциденти.

Това не е първият случай, в който граждани сигнализират за подобни проблеми в Русе. Въпреки повишеното внимание, ситуацията с опасните дървета продължава да създава риск за гражданите. Очакваме реакция от страна на общинските власти, които да предоставят план за действие по обезопасяване на районите с висок риск.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    7
    Deep in Putin's ass
    Къде са партийната, комсомолската, ОФ-организации и Доброволните отряди в Квартала и да предотвратят ситуацията? Явно в тоя квартал не се работи достатъчно в обществената бдителност и трябва да се наказваме с ръководителите на организациите.
  • 14
    6
    ДЪРВО
    Много опасно е положението в участъка от Чипровци до Петрохан. Старите чинари имат много счупени клони, които висят като копия, ако паднат върху децата от училището, тогава всички ще се сетят, че е трябвала санитарна сеч. На новия паркинг срещу училище Олимпи Панов има огромна изсъхнала липа, няколко пъти вече падат клони. Господин Милков, писали сме множество писма до Вас, но подчинените ви не изпълниха разпореждането за сеч на опасни дървета. Моля да бъде извършен оглед и да се предприемат незабавни действия по обезопасяване на района.
  • 16
    5
    кокор
    няма бачкатори останаха само някви оядени компетентни органи ,ще трябва сега те да бачкат ,но те са само компетентни
  • 16
    4
    Русенец
    На отсрещния тротоар срещу Пацони на няколко пъти при силни ветрове се отчупваха огромни клони, които и сега си стоят на тревата и добре, че не раниха човек.
  • 23
    3
    Пинокио
    А кметът 5 години го поливаше това дрво, па то зе че изсъхна.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари