Дания въвежда "данък крава"

0
Дания ще таксува фермерите със 100 евро на крава с първия данък върху въглеродните емисии в селското стопанство
Дания ще таксува фермерите със 100 евро на крава с първия данък върху въглеродните емисии в селското стопанство

Дания ще таксува фермерите със 100 евро на крава с първия данък върху въглеродните емисии в селското стопанство

В статия, поместена на първа страница на Financial Times, се казва, че Дания въвежда първия в света данък върху въглеродните емисии в селското стопанство, "като на животновъдите ще се налагат почти 100 евро годишно за емисиите на парникови газове от всяка тяхна крава", отбеляза dir.bg.

Материалът продължава: "След месеци на напрегнати преговори с търговски организации и екологични групи, в понеделник вечерта управляващата коалиция на Дания постигна съгласие за ефективна данъчна ставка от 120 датски крони (16 евро) за тон емисии на еквивалент на въглероден диоксид от добитъка, включително крави и прасета...

Държавите по света се борят да намалят емисиите от производството на храни, което представлява почти една четвърт от световните емисии, включително промените в земеползването - като същевременно запазят продоволствената сигурност."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -5
    7
    до Весо
    Освен мурви има и мъже, дето ходят при мурвите. А сега кажи кой е по- мурвар - жените или мъжете?
  • 10
    6
    Весо
    Нашите управляващи да въведат данък курва и за 2 години ще минем Швейцария по приходи гаранция!!!
  • 10
    5
    Това е перверзно
    По - добре да закрият кралския двор Скъпо , не нужно перо.Не става за ядене.
  • 18
    4
    срам
    Така ще ги накарат да рупат скакалци,да пият отработено масло и за каквито още простотии се сетите и простолюдието да стигне средна продължителност на живот 35години( като в първобитнообщинския живот).А ония от дълбоката държава ще ядат и пият истински неща, ще си сменят органите по 10 пъти та да живеят с орлите.Абе не съм вярвал, че тия датчани са толкова тъпи.
  • 15
    3
    До 1
    Просто е .Ще спрат да отглеждат крави.И тия се да изчанчиха.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какво правите с ракията, която остава?
- Не разбирам въпроса!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари