Данъчни промени 2025: Какво да очакваме?

0
Минималната работна заплата за 2025 година - предмет на дискусии
Минималната работна заплата за 2025 година - предмет на дискусии Видео: NOVA

Минималната работна заплата за 2025 година - предмет на дискусии

Служебният кабинет стартира подготовката на данъчните закони за следващата година, които традиционно вървят ръка за ръка с бюджета. Ключовият момент е, че данъкът върху доходите и данък печалба остават непроменени.

Измежду предложените промени се откроява прецизирането на текстовете, свързани с данъчните облекчения за отглеждане на дете. Новото предложение предвижда при развод отстъпката да се ползва от родителя, на когото са предоставени родителските права. Само в случай че този родител няма достатъчно доходи, другият би могъл да се възползва от облекчението. Става въпрос за годишна отстъпка от 600 лева на дете.

От началото на следващата година се очаква цигарите да поскъпнат с приблизително 20 стотинки на кутия поради увеличение на акциза. Анализ на Министерството на финансите разкрива, че някои компании, предвиждайки това поскъпване, се презапасяват умишлено с бандероли на старата цена, което води до загуби за държавата. За да се противодейства на тази практика, ще бъдат въведени ограничения за количествата бандероли, които могат да бъдат заявявани.

В Министерството на труда и социалната политика се проведоха обсъждания между синдикати и работодатели относно размера на минималната работна заплата от 2025 година. От миналата година формулата за определяне на минималното възнаграждение е залегнала в Кодекса на труда - минималната заплата трябва да бъде 50% от средната. Следвайки тази формула, през следващата година тя би трябвало да достигне 1077 лева. Въпреки това, остава отворен въпросът дали няма да се пристъпи към промяна на формулата, което обаче изисква одобрение от парламента.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Мухахахахаха
    Майка ти да еба курва комунистическа ебана в гъза насран да еба в устата да еба - ще ядеш лайна бе,курво вмирисана...
  • ...
    Кръвожадните еврюги вилнеят, колят и бесят ! Никой не казва и копче. Но укронацистите са представяни за жертви, въпреки че са...
  • Фъй дъ РФ
    Ебаният в гъза комунистически хуйолап вече и от името си се отрича,сигурно ще се казва вече минетчо хахаха
  • Учуден
    Не съм учуден,че ебаната в гъза и устата комунистическа курва пак се прави на мъж,явно кремълските цигани са му се изредили...
  • Райчо
    При положение, че тираджията отнася 2 автомобила в лявата лента, за какво се бави толкова този съд ?!?!?! Ясно е като бял ден...