Дадоха на съд Симона Радева за укривателство на Георги Семерджиев

7
Полицайка е обвинена, че му е осигурила метална стълба, с която се изкачил до терасата на жилището си
Полицайка е обвинена, че му е осигурила метална стълба, с която се изкачил до терасата на жилището си Снимка: Симона Радева / Facebook

Полицайка е обвинена, че му е осигурила метална стълба, с която се изкачил до терасата на жилището си

Симона Радева, обвинена за съдействие на Георги Семерджиев, отива на съд.

Софийска районна прокуратура повдигна обвинение срещу полицайката Симона Радева, която се очаква да бъде изправена пред съда. Според обвинението, Радева, като служител в "Охрана на обществения ред" към 01 РУ-СДВР, е подпомогнала Георги Семерджиев да избегне арест и правосъдие.

На 5 юли 2022 година, Симона Радева е осигурила метална стълба, с която Семерджиев се е качил до терасата на жилището си в град София и се е укрил от властите. По този начин тя е попречила на наказателното преследване срещу него, което е нарушение по член 294, алинея 4 във връзка с алинея 1 от Наказателния кодекс.

В хода на досъдебното производство са събрани достатъчно доказателства за вината на Радева. Прокурорите са разпитали осемнадесет свидетели и са извършени множество експертизи, включително събиране на веществени доказателства и документи. Делото е внесено в Софийски районен съд с обвинителен акт.

Георги Семерджиев - присъда и последици

Георги Семерджиев, замесен в тежката катастрофа на булевард "Черни връх" в София през юли 2022 година, бе осъден на 20 години затвор. Инцидентът доведе до смъртта на две млади момичета - Хариет и Христина. Според експертни заключения, Семерджиев е шофирал с над 160 км/час и под въздействието на амфетамин и метаамфетамин. Освен това, той е използвал фалшива шофьорска книжка и фалшиви регистрационни номера на автомобила.

Софийският апелативен съд потвърди присъдата на втора инстанция, но има възможност за обжалване пред Висшия касационен съд. Семерджиев е признат за виновен по пет обвинения, включително за шофиране под влияние на наркотици и притежание на метамфетамин.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    7
    Ама
    В сливенския я чакат три четири загорели каки нямат търпение .
  • 8
    6
    До Ама
    и аз това се чудя.Мястото й е там, да ходи да трие наровете.Прекалено тромава правосъдна система.
  • -3
    5
    Георги
    И аз ебах един нечистоплътен Румен навремето,лъга че бил варненец,ама се оказа делиормански даскал!
  • 3
    4
    Румен
    Ебал съм я навремето много беше нечистоплътна и постоянно друсаше бяло
  • 17
    3
    Ама
    Тя още ли не е в затвора??? Браво на съдебната система,много бързо действа!!!!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари