Д-р Николай Брънзалов оглави Българския лекарски съюз

0
Д-р Брънзалов бе избран за председател с убедително мнозинство от 252 гласа
Д-р Брънзалов бе избран за председател с убедително мнозинство от 252 гласа Снимка: БГНЕС / Архив

Д-р Брънзалов бе избран за председател с убедително мнозинство от 252 гласа

В град Пловдив се проведе 77-ият редовен отчетно-изборен събор на Българския лекарски съюз (БЛС), на който делегатите избраха нов председател на съсловната организация. С убедително мнозинство от 252 гласа, д-р Николай Брънзалов пое ръководството на БЛС, оставяйки зад себе си конкурента си д-р Асен Меджидиев, който получи подкрепата на 151 делегати.

Снимка: Български лекарски съюз

Новоизбраният председател на БЛС има впечатляваща професионална биография. Д-р Брънзалов е завършил своето медицинско образование в Медицинския университет - Пловдив. В своята кариера той е придобил специалности по вътрешни болести и обща медицина, допълвайки експертизата си с магистратура по здравен мениджмънт.

С богат 24-годишен опит като общопрактикуващ лекар, д-р Брънзалов е добре запознат с предизвикателствата в първичната здравна помощ. Неговата ангажираност към лекарското съсловие се отразява в дългогодишната му работа в структурите на БЛС. От юни 2018 година до момента на избирането му за председател, той е заемал позицията на заместник-председател на Управителния съвет на организацията в продължение на два последователни мандата.

Освен това, д-р Брънзалов е активно ангажиран и в други ключови медицински организации. Той е заместник-председател на Столичната лекарска колегия, както и на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България.

Изборът на нов председател е само част от дневния ред на събора, уточниха от БЛС. Предстои да бъдат избрани и други ключови позиции в ръководството на БЛС, включително заместник-председатели, главен секретар, членове на Управителния съвет, Контролната комисия и Централната комисия по професионална етика.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    И кое е.....
    Кое е впечатляващото в професионалната биография на председателя на безсмислена организация в която се членува по задължение. Лекарски Комсомол.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари