Чужденец нападна жени и дете във Варна

0
Прокуратурата разпореди психиатрична експертиза на задържания мъж
Прокуратурата разпореди психиатрична експертиза на задържания мъж

Прокуратурата разпореди психиатрична експертиза на задържания мъж

Двадесет и седем годишен мъж от Нидерландия е задържан за 72 часа след агресивно поведение спрямо случайни минувачи в популярния крайморски парк. Прокуратурата разпореди психиатрична експертиза.

В слънчевия обеден час на 29 септември 2024 година спокойствието на Морската градина във Варна бе нарушено от шокиращ инцидент. Чуждестранен гражданин, временно пребиваващ в България, внезапно и без видима причина нападна две жени и едно дете, които се разхождали в парка.

Според информация, предоставена от Районна прокуратура - Варна, нападателят първо е атакувал по-възрастна жена, удряйки я с юмрук в главата. След това агресията му се насочила към малолетно дете, чиято майка също е пострадала в опита си да защити детето си.

Бързата реакция на правоохранителните органи доведе до задържането на извършителя - 27-годишен мъж с нидерландско гражданство. Той е привлечен към наказателна отговорност за умишлено причиняване на телесни повреди по хулигански подбуди на повече от едно лице, включително малолетно.

Предвид тежестта на деянието и потенциалната опасност за обществото, наблюдаващият прокурор е разпоредил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа. Това ще позволи той да бъде изправен пред съда за определяне на мярка за неотклонение.

Особено внимание в случая привлича назначената съдебно-психиатрична експертиза. Резултатите от нея, получени в деня на инцидента, разкриват обезпокоителни факти за психичното състояние на задържания. Според експертизата, мъжът страда от психично заболяване и по време на нападението се е намирал в състояние на продължително разстройство на съзнанието.

Експертите са заключили, че поради това състояние извършителят не е бил способен да разбира естеството и значението на действията си, нито да ръководи постъпките си. Тази констатация поставя сложни въпроси пред правораздавателните органи относно по-нататъшното развитие на случая.

С оглед на установеното психично състояние на мъжа и потенциалната опасност, която той представлява както за себе си, така и за околните, предстои той да бъде настанен в психиатрична клиника за оказване на спешна психиатрична помощ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари