Чужд документален филм разкрива проблемите по АМ "Тракия"

0
Чужд документален филм разкрива проблемите по АМ "Тракия"
Чужд документален филм разкрива проблемите по АМ "Тракия" Видео: YouTube

Лентата носи заглавието "Екстремни пътища в България"

Популярен чуждестранен документален филм за българската магистрала "Тракия" предизвика широк отзвук сред обществеността. Видеото, озаглавено "Екстремни пътища в България – шофиране в нетрезво състояние, превишена скорост и корумпирани ченгета", е качено в YouTube от канала Witness и предизвика много коментари и реакции.

Филмът разкрива мрачната страна на шофирането в България, като основно се фокусира върху инцидентите на магистрала "Тракия", един от най-натоварените пътища в страната, пише "Фокус". Според създателите на филма, пътищата в България са сред най-опасните в Европа, като само Румъния се нарежда преди нас по брой фатални инциденти. Във видеото се твърди, че всеки ден по българските пътища загиват двама шофьори – двойно повече в сравнение с много други европейски държави.

Магистрала "Тракия", която свързва столицата София с Бургас, е представена като най-опасната магистрала в страната. Във филма се разказва за тежките условия, с които се сблъскват шофьорите – лошо поддържан път с дупки и високо натоварено движение, което достига до 100 000 превозни средства на час. България, като най-бедната държава в Европейския съюз, често не разполага с необходимите средства за адекватна поддръжка на пътната инфраструктура, което води до множество инциденти.

Особено внимание е отделено на проблема с шофирането в нетрезво състояние и превишената скорост – две от основните причини за високия брой катастрофи по българските пътища. Според статистиката, всеки месец на магистрала "Тракия" стават около 250 катастрофи, като 42 от тях завършват със смърт. Във филма се включват и кадри от новинарски емисии и журналистически материали, които представят реални инциденти от последните години.

Една от най-противоречивите теми, засегнати във видеото, е корупцията в България. Според създателите на филма, подкупите на пътя са честа практика. Те са използвани както за измама при техническите прегледи на превозни средства, така и за избягване на наказания за превишена скорост или използване на мобилни телефони по време на шофиране. Корупцията, според документалния материал, не само застрашава живота на шофьорите, но и подкопава усилията за подобряване на пътната безопасност.

Въпреки че филмът съдържа много достоверни данни и интервюта, направени на място, има и известни противоречия. Някои от кадрите, използвани във видеото, не са от България, а от Русия, което създаде объркване сред част от зрителите. Въпреки това посланието на филма остава ясно – пътната безопасност в България е сериозен проблем, който изисква спешни мерки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари