Чудотворната икона на Света Богородица Скоропослуша пристига в Търговище

1
Светинята е известна с мощните си изцелителни свойства
Светинята е известна с мощните си изцелителни свойства Снимка: БТА / Станимир Савов

Светинята е известна с мощните си изцелителни свойства

Днес по обяд в град Търговище пристига чудотворната икона на Света Богородица Скоропослушница. Светинята ще бъде изложена за поклонение в църквата „Свети Йоан Рилски“, разположена в централната част на града. За това съобщи архиерейският наместник на Търговищката духовна околия ставрофорен иконом Славчо Проданов, който изрази радостта си от това значимо духовно събитие.

Оригиналната икона на Пресвета Богородица Скоропослушница се намира в манастира Дохиар на Света Гора – Атон, като привлича поклонници от цял свят, разказва отец Славчо пред БТА. Той подчерта, че иконата има уникален иконопис, който я прави една от най-ценените християнски реликви. Позлатените ореоли и рамката с орнаменти допринасят за нейната естетическа и духовна стойност.

Чудотворната икона на Света Богородица Скоропослушница е известна с мощните си изцелителни свойства. Тя помага при различни житейски затруднения, трудни ситуации и непреодолими проблеми. Много хора се обръщат към нея за помощ при семейни проблеми, отчаяние и за раждане на здраво бебе. Отец Славчо сподели, че благодатта на иконата идва при тези, които се обръщат към нея с искрена вяра и сърдечни молитви. „Светинята помага за всичко друго, за което е нужна бърза помощ и закрила“, допълни свещеникът.

Светинята пристига в Търговище с благословението на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан. Тя ще остане изложена в църквата „Свети Йоан Рилски“ до утре, 18 август, в 15:00 часа. През това време вярващите ще имат възможност да се поклонят пред чудотворната икона и да отправят своите молитви за помощ и изцеление.

Утре, на 18 август, митрополит Йоан ще отслужи света литургия в чест на Успението на свети Йоан Рилски чудотворец. Литургията ще започне в 9:00 часа и се очаква да събере множество миряни от Търговище и околностите.

Това духовно събитие носи на града и неговите жители не само радост и надежда, но и възможността да се докоснат до една от най-почитаните християнски реликви, която е символ на бърза помощ и закрила.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    123
    То там има двайсе човека християни. Всичко друго са брадати джагали с неизвестни вероизповедания. Вече няма кой да я гледа в Търговище.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари