Чудо за Криси: 250 000 евро бяха събрани за по-малко от ден

6
Бащата на момиченцето успя да събере нужните средства за животоспасяващата операция в Индия
Бащата на момиченцето успя да събере нужните средства за животоспасяващата операция в Индия Снимка: Личен архив

Бащата на момиченцето успя да събере нужните средства за животоспасяващата операция в Индия

Вълна от съпричастност и подкрепа заля 8-годишната Криси от великотърновското село Къпиново след емоционален репортаж, излъчен вчера. Само за по-малко от 24 часа бяха събрани средствата, необходими за животоспасяващото лечение на момиченцето, съобщиха от фондация „Павел Андреев“.

Малката Криси страда от тежко вродено заболяване на белите дробове - атрезия на белодробната артерия (ВСМ), което налага спешна трансплантация на сърце и бял дроб. Необходимата сума за сложната операция възлизаше на 250 000 евро, които семейството на Криси не можеше да осигури самостоятелно.

Въпреки огромното предизвикателство, бащата на Криси - Красимир Иванов, успя да събере нужната сума за рекордно кратко време, благодарение на щедростта на дарители. Това се оказа последният лъч надежда за семейството, след като само преди няколко месеца, през декември, майката на Криси почина от заболяване. Красимир, който е самотен родител, напусна работата си, за да се грижи за единственото си дете.

Сега, благодарение на събраните средства, Криси ще може да получи необходимата медицинска помощ в Индия, където ще бъде извършена трансплантацията на сърцето и белите дробове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 10
    1
    Сопола
    Колко чекмеджета и колко златни кюлчета даде Боко? А Шиши? Или те бяха по кражбите на милиарди?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари