Чой Джи Юн, Кънчо Кънев и Валери Лазаров откриват съвместна изложба в Русе

0
Творците представят съвременни произведения от Азия, Европа и Америка
Творците представят съвременни произведения от Азия, Европа и Америка Снимка: РХГ

Творците представят съвременни произведения от Азия, Европа и Америка

На 8 август от 18:00 часа в Художествената галерия в Русе ще бъде открита съвместната изложбаДиалог“. Събитието събира на едно място произведения на Чой Джи Юн, Кънчо Кънев и Валери Лазаров, представяйки различни културни възгледи и артистични стилове.

Кънчо Кънев споделя емоционалния си текст, който обяснява вдъхновението зад организирането на тази изложба:

„Преди една година с Валери Лазаров решихме да организираме една по-различна изложба в Русе. Предчувствахме, че ще бъде вълнуващо с Чой Джи Юн да съчетаем нашите съвместни възгледи за всичко, което ни вълнува. Спонтанно избрахме името „Диалог“ за изложбата. Желанието ни беше да съберем в една експозиция съвременно изкуство от различни континенти."

Чой Джи Юн, 33-годишна художничка от Сеул, Южна Корея, завършва образованието си в Ню Йорк и работи в областта на дизайна с водещи световни фирми. Нейната страст е да рисува и пътува, като изследва различни култури. Заедно с Кънчо Кънев, тя рисува в Хага и показва изключителен интерес към съвременната арт сцена в България.

„Със своя непринуден и открит характер тя печели приятели. Контактувайки с природата, изкуството и историята на родината ни, тя се чувства обогатена и с желание се връща отново, било да се види с колеги или за нова идея," споделя Кънчо Кънев.

Валери Лазаров и Кънчо Кънев са убедени, че тази изложба ще изгради мост между различните култури и ще обогати изкуството. „Общата цел на творците е да дадат своя принос към съкровищницата на вечно търсещия човешки дух. Да направим света по-поносим и по-добър," допълва Кънев.

Изложбата „Диалог“ обещава да бъде динамично събитие, което ще събере творци, колекционери, организатори и публика в спонтанен диалог. Посетителите ще имат възможност да се срещнат и обменят впечатленията си от видяното.

„Светът изпитва жизнено важна нужда от диалог и толерантност. В тази напрегната международна обстановка хората имат нужда от общочовешка кауза, разтапяща преградите от студенина и разделение. Да дадем шанс на Надеждата, намираща път в идните поколения!"

Изложбата „Диалог“ ще бъде част от културния афиш на Русе и ще предложи едно емоционално и вдъхновяващо преживяване за всички посетители.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари