Четирима румънски моряци загинаха при пожар

0
Огънят избухнал на кораб в пристанище Мидия
Огънят избухнал на кораб в пристанище Мидия Снимка: Facebook / Главния инспекторат за извънредни ситуации на Румъния

Огънят избухнал на кораб в пристанище Мидия

Четирима румънски моряци загинаха след като пожар избухна в машинното отделение на кораба, който те ремонтираха в корабостроителницата в пристанище Мидия. Според информация от Диджи24, инцидентът е станал около 14:30 часа местно време.

Пламъците са тръгнали от двигателния отсек и въпреки че вече са потушени, огнеборците продължават да търсят жертви, тъй като според свидетели на кораба е имало няколко души. Пожарът е избухнал неочаквано и е обхванал бързо машинното отделение, където моряците са работели по време на ремонта.

Пожарникарите от Инспектората за извънредни ситуации в Констанца се намесиха с пет пожарни автомобила, пожарна вишка, две линейки на спешната помощ СМУРД и специален автомобил за транспортиране на множество пострадали,” съобщават властите. Огнеборците са се борили с огъня в продължение на няколко часа, преди да успеят да го овладеят напълно.

Корабостроителницата в Мидия е едно от ключовите места за ремонт на кораби в региона, а инцидентът предизвика значителна тревога сред работниците и жителите на близките райони. Причините за избухването на пожара все още се разследват, като властите не изключват възможността за техническа неизправност или човешка грешка.

Свидетели на инцидента разказват за хаоса и паниката, която е настъпила веднага след избухването на пожара. Много от работниците са се опитали да напуснат кораба възможно най-бързо, но гъстият дим и високите температури са затруднили евакуацията.

Местните власти и служители на Инспектората за извънредни ситуации ще продължат да работят на мястото на инцидента, докато не бъдат изяснени всички обстоятелства около трагедията. Семействата на загиналите моряци вече са информирани и ще получат необходимата помощ и подкрепа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари