Четирима полицейски шефове в Пловдив освободени след фаталната стрелба

0
Четирима полицейски шефове в Пловдив освободени след фаталната стрелба
Четирима полицейски шефове в Пловдив освободени след фаталната стрелба Видео: NOVA

Директорът на полицията в града и още трима ръководители напускат постовете си

След трагичния инцидент в Пловдив, при който 7-годишно дете на полицай простреля фатално баща си, четирима висши полицейски служители се разделиха с постовете си. Министърът на вътрешните работи разпореди незабавни действия, след като случаят предизвика обществено възмущение и сериозни въпроси относно безопасността и отговорността в редиците на полицията.

Освободен от длъжност е директорът на Областната дирекция на МВР - Пловдив, старши комисар Георги Чергов. Неговата оставка беше поискана лично от министъра на вътрешните работи, след като стана ясно, че има сериозни пропуски в контрола върху оръжието и безопасността в поделението, където се случи инцидентът. В допълнение към Чергов, дисциплинарно уволнен беше началникът на „Охранителна полиция” в Пловдив, Костадин Спасов. Освободени от длъжност са също началникът на звеното „Специализирани полицейски сили” Иван Елшишки и Радослав Начев, който ръководи групата „Тактически действия”.

Инцидентът, който стана в понеделник вечерта в сградата на поделение на Специализираните полицейски сили в Пловдив, доведе до фатален изход за бащата на детето, който беше полицейски служител. Въпреки че няма преки данни, които да сочат към персонална отговорност на ръководството, старши комисар Георги Чергов заяви, че съзнава своята отговорност и ще подаде заявление за преназначаване на друга длъжност.

Министърът на вътрешните работи Стоянов обясни пред журналисти, че оръжията на служителите трябва да бъдат съхранявани или в кобура, или в специални каси. По неговите думи, случаят е показателен за необходимостта от по-строг контрол и по-високи стандарти за безопасност в полицейските структури. Същевременно, със служителите на реда и със семейството на детето ще работят психолози, за да се справят с последствията от трагедията.

Този инцидент предизвика широк обществен отзвук и постави въпроса за необходимостта от по-строги мерки за контрол върху оръжията и по-добра подготовка на служителите в системата на МВР. Освобождаването на четиримата ръководители е ясен знак за намеренията на ръководството на вътрешното министерство да предприеме решителни действия за предотвратяване на подобни инциденти в бъдеще.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Мухахахахаха
    Майка ти да еба курва комунистическа ебана в гъза насран да еба в устата да еба - ще ядеш лайна бе,курво вмирисана...
  • ...
    Кръвожадните еврюги вилнеят, колят и бесят ! Никой не казва и копче. Но укронацистите са представяни за жертви, въпреки че са...
  • Фъй дъ РФ
    Ебаният в гъза комунистически хуйолап вече и от името си се отрича,сигурно ще се казва вече минетчо хахаха
  • Учуден
    Не съм учуден,че ебаната в гъза и устата комунистическа курва пак се прави на мъж,явно кремълските цигани са му се изредили...
  • Райчо
    При положение, че тираджията отнася 2 автомобила в лявата лента, за какво се бави толкова този съд ?!?!?! Ясно е като бял ден...