Четирима алпинисти намериха смъртта си под връх Монблан

0
Изтощението и суровите условия взеха своите жертви в подножието на най-високия връх на Алпите
Изтощението и суровите условия взеха своите жертви в подножието на най-високия връх на Алпите

Изтощението и суровите условия взеха своите жертви в подножието на най-високия връх на Алпите

Четирима алпинисти загинаха под най-високия връх в Алпите - Монблан, след като се водеха за изчезнали от уикенда. Това съобщава агенция ДПА, позовавайки се на информация от френската жандармерия.

Телата на двама италианци и двама южнокорейци са били открити от спасители, които извършвали оглед с хеликоптер, съобщава телевизионният канал "Те Еф 1". Алпинистите, които бяха в неизвестност от събота, са починали от изтощение в подножието на върха.

Френската жандармерия е била информирана в събота следобед, че три групи алпинисти са изпаднали в затруднение при изкачването на Монблан поради влошените метеорологични условия. Спасителите са успели да изведат в безопасност двама южнокорейски граждани в неделя сутринта на височина от 4100 метра.

Операцията по издирването на четиримата загинали обаче е била временно преустановена заради опасните атмосферни условия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари